in

Jedan od najboljih hrvatskih zborova koncertima u Istri zatvara festival Organum Histriae

Zbor Cantores Sancti Marci

Koncertima 17. i 18.11. u Rovinju i Puli zatvaraju se 24. Međunarodni orguljski festival Organum Histriae i ciklus Pulska klasična zima.

Koncert zatvaranja 24. Međunarodnog orguljskog festivala Organum Histriae održat će se u Rovinju, u župnoj crkvi Sv. Eufemije, 17.11. s početkom u 19.00h. Nakon duge sezone koja je započela još u lipnju, ovogodišnji ciklus zatvara jedan od najboljih i najdugovječnijih mješovitih zborova Hrvatske, Oratorijski zbor crkve Sv. Marka iz Zagreba, ”Cantores Sancti Marci” pod ravnanjem maestra dirigenta Jurice Petra Petrača. Uz njih će kao solistica nastupiti svestrana sopranistica Marija Lešaja, a u nekoliko točaka, kao pratnja, pridružit će im se hrvatska mlada orguljašica Josipa Leko, koja je solističkim recitalom i otvorila ovogodišnji Organum u Motovunu.
Pomno odabranim repertoarom i zagarantiranom vrhunskom izvedbom, izvođači će publici podariti nezaboravnu večer velikih hitova zborske, prvenstveno a cappella glazbe, s posebnim naglaskom na hrvatsku sakralnu baštinu koja se rijetko izvodi na ovim prostorima. Osim ”klasične zapadne glazbe”, na programu se nalaze i brojna iznenađenja poput istočne ortodoksne i crnačke duhovne glazbe.
Idućeg dana, 18.11., zbor nastupa s potpuno drugačijim repertoarom u pulskoj Katedrali Uznesenja Marijina s početkom u 20.00h gdje će predstaviti vrhunsko glazbeno ostvarenje Francisa Poulenca. Stabat Mater, srednjovjekovna sekvenca koja govori o boli, smrti, ali i ljubavi, posebno odabrano djelo za obilježavanje 60. godišnjice smrti ovog velikana, bogato će zaključit ovogodišnji ciklus Pulske klasične zime.


Za sve dodatne informacije pratite na:
• Facebooku https://facebook.com/organumhistriae/
• Instagramu https://www.instagram.com/organumhistriaefestival/?hl=hr
• Web stranici www.organum-histriae.com

Foto cmik novigrad

CMIK NOVIGRAD: Korado Korlević, dokumentarac na Međunarodni dan tolerancije, filmski hitovi i predstava za djecu

edukacija tz marčana pdv

TZ Marčana organizira edukaciju za iznajmljivače o plaćanju PDV-a na proviziju stranih agencija