in

CMIK NOVIGRAD: Korado Korlević, dokumentarac na Međunarodni dan tolerancije, filmski hitovi i predstava za djecu

Korado Korlević - Foto CMIK Novigrad - Sebastijan Skoko

U novom tjednu u novigradskom CMIK-u pripremili su raznovrstan program. U srijedu 15. studenog od 19 sati predavanje na temu „Edukacija djece u prirodi“ održat će Korado Korlević, poznati višnjanski astronom, edukator i futurolog. Organizator predavanja je Astronomsko društvo Višnjan, u okviru projekta Mali istraživači Cuvete, koji se uz financijsku podršku Grada Novigrada-Cittanova odvija upravo s ciljem edukacije djece u prirodi. Ulaz je slobodan.

U četvrtak 16. studenog u 20 sati će u CMIK-u prigodno obilježiti Međunarodni dan tolerancije, projekcijom dokumentarnog filma „Snajka: Dnevnik očekivanja“, redateljice i scenaristice Tee Vidović Dalipi. Riječ je o participativno-opservacijskom dokumentarcu o hrvatsko-romskom paru, Tei i Mirsadu, njihovoj kćerki Fridi i pokušaju zajedničkog života, razapetog između pritisaka obitelji i kompromisa na koje su oboje spremni pristati. Ovaj izuzetno osoban film razotkriva niz obiteljskih rituala, tradicijskih stereotipa, pa i kulturnog rasizma, u kojima dvoje zaljubljenih pokušavaju pronaći pravu mjeru između zadovoljavanja slike koju o njima imaju njihovi roditelji i potrebe da zadrže svoje autentično ja i žive prema vlastitim vrijednostima.  Ulaz je slobodan.

Petak i subota također su rezervirani za druženje s filmom. U petak 17. studenog na rasporedu je  tradicionalni „Obiteljski dan“, u okviru kojega najmlađu kino publiku od 19 sati očekuje sinkronizirani animirani film Gulliverov povratak, svojevrsni nastavak svima poznate priče o Gulliverovim putovanjima i njegovim avanturama u zemlji Liliput.

U subotu od 20 sati vrijeme je za pravi filmski blockbuster, film Igre gladi: Balada pjevica i zmija, tzv. prequel mega uspješne franžise Igre gladi, snimljen prema svjetskom bestseleru spisateljice Suzanne Collins. Ovaj nestrpljivo iščekivani nastavak, pun akcije i avanture, donosi desete Igre gladi, smještene 64 godine prije prvog filma…

Tjedan bogat sadržajima zaključuje se u nedjelju 19. studenog od 18 sati premijerom kazališne predstave-radionice za djecu „Lorenzo, superheroj recikliranja“ novigradskog Teatra Don Hihot te scenaristice, redateljice i glumice Lane Bitenc, Zagrepčanke s novigradskom adresom. Ova interaktivna edukativna predstava namijenjena je uzrastu 5+, a potaknut će djecu da se aktivno uključe u priču o Lorenzu, superheroju okoliša, dok uče o važnosti recikliranja. U predstavi će se koristiti i predmeti koje donese publika, stvarajući tako interaktivno iskustvo koje istovremeno promovira recikliranje i brigu o okolišu. Ulaz je slobodan.

Ulaznice za kino-projekcije u pretprodaji su dostupne na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr, a možete ih kupiti na blagajni dvorane sat vremena prije projekcije filma. Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.             

vižinada tanja kocijančić

VIŽINADA: Počela deratizacija. Ovo su upozorenja za građane

zbor cantores sancti marci

Jedan od najboljih hrvatskih zborova koncertima u Istri zatvara festival Organum Histriae