in

JOSIPA PAVIČIĆ u Bujama predstavlja knjigu „Ja, pa ja i opet ja!“ – Zahvatila nas je epidemija narcisoidnosti

Srijeda  21/02/2024   18h – Vijećnica POU Buje

Ozbiljna epidemija narcisoidnosti, koja u globalnom društvu vlada već neko vrijeme, potaknula je Josipu Pavičić da napiše priručnik Ja, pa ja i opet ja!.

Svi smo na neki način pogođeni tom epidemijom i nitko od nas nije imun na njezine učinke. Okruženi smo narcisima i nema pravila ni obrasca po kojem ih možemo prepoznati na prvi pogled.

I zato će ova knjiga čitateljima biti od velike pomoći. U njoj Josipa Pavičić pomno proučava narcisoidnu osobnost, taj neizlječiv i često za okolinu razoran poremećaj s kojim se danas sve češće susrećemo u svim životnim područjima: od obiteljskog i prijateljskog okruženja preko poslovnog i javnog pa sve do romantičnih odnosa. Knjiga je ilustrirana istinitim pričama s kojima se mnogi od nas mogu poistovjetiti i možda u njima prepoznati slična osobna iskustva, a uz pomoć tehnika i alata koje nam autorica nudi možemo naučiti kako prepoznati „narcisa”, ali i što bezbolnije i brže iscijeliti se ako nam se ipak dogodi ljubav ili bliski susret s njim Knjiga je doživjela pohvale stručnjaka, pa tako psihijatrica dr. Ana Pavlović u predgovoru navodi da ovo djelo nudi veliku pomoć pri ublažavanju emocionalne patnje osobama bliskim narcističnim osobnostima, a pomaže i da se razumije razvoj takvih osobnosti i dinamika odnosa s njima.

Njezina kolegica, dr. sc. Antonia Puljić, također misli da će knjiga Josipe Pavičić pomoći čitateljima da prepoznaju narcise u „punom sjaju” jer, između ostalog, prikazuje one najmalignije oblike narcisoidnih osobnosti, koje u svom narcističnom „plesu” nikog ne vide i ne čuju, sišu energiju i emocionalno zlostavljaju partnera. S druge strane, sama knjiga dokaz je kako je moguć povratak k sebi i kako se može prekinuti začarani krug s narcisom Josipa Pavičić (1978.) spisateljica je i voditeljica predavanja i radionica samopomoći i osobnog rasta i razvoja. Poučava autogeni trening i potiče druge ljude da krenu u potragu za pozitivnim promjenama.

Dva desetljeća karijere provela je u tiskanim i TV medijima. Autorica je bestselera Šest milimetara: ispovijest o boli i pobjedi (2017.).

S knjigo Šest milimetra obišla je više od 170 gradova i mjesta diljem Hrvatske i BIH radi podizanja svijesti o karcinomu dojke, koji je i sama pobijedila. Majka je dvojice sinova.

tar općina općinska uprava općina tar vabriga

Općina Tar-Vabriga zapošljava. Pogledajte što traže

Foto Vaterpolo klub Poreč

POREČ: Mali vaterpolisti dobili službenu opremu