in

Koncert pijanista Marijana Đuzela u Poreču u ponedjeljak

Umjetnička škola Poreč organizira koncert Marijana Đuzela na klaviru u ponedjeljak, 17. lipnja 2024., u 19 sati u koncertnoj dvorani Umjetničke škole u Kandlerovoj ulici 2.

Na programu će biti djela L. van Beethovena, S. Šuleka i F. Chopina.  Marijan Đuzel jedan je od najperspektivnijih pijanista mlađe generacije u Hrvatskoj. Predaje na Muzičkoj akademiji sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Klavir je učio kod Alenke Milano, Kosovke Čudine i Đorđa Stanettija. Svoja pijanistička znanja usavršio je na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu u klasi Aleksandra Madžara gdje je diplomirao s najvećom pohvalom. Osobitu pažnju posvećuje opusu Ludwiga van Beethovena čije klavirske sonate uvrštava u gotovo svaki koncert.

Na pijanističkom natjecanju Beethoven u Beču 2013. godine, između 259 kandidata plasirao se u polufinale među trinaest najboljih natjecatelja. Nastupao je kao solist uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Dubrovački simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar HRT-a, Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen, Zadarski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, orkestar Opere HNK-a iz Splita. Ostvario je suradnje s dirigentima kao što su Pierre-Andre Valade, Nil Venditti, Robert Lehrbaumer, Yves Segers, Koenraad Hofman i dr. Nastupao je i u komornim sastavima s violinisticom Evgenijom Epshtein, trombonistom Matom Đuzelom i drugim uglednim glazbenicima.

Ulaz je slobodan.

Foto Ida za Pixabay - Ilustracija

Unatoč cvjetanju mora – Drugo mjerenje kakvoće u Istri iznenadilo rezultatima

ljekarna apoteka ilustracija foto pixabay

Dežurna ljekarna u Poreču u nedjelju 16.6.