in

Kraj ciklusa Pulske klasične zime – danas, 5.3., Večer francuske glazbe, a za kraj koncert u duhu tanga i Argentine

Trio - Samanta Stell na flauti, David Kumpare na klarinetu i Sandro Vešligaj na klaviru

Do zaključenja drugog izdanja Pulske klasične zime ostala su još samo dva koncerta u ožujku, 5.3. i 20.3.

Nakon raznih tematika, ansambala i stilskih razdoblja u siječnju i veljači, preostala dva događanja zadržat će se na 20. stoljeću i na velikanima koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti klasične glazbe.

Utorak 5.3., s početkom u 20 sati Istarsko narodno kazalište postaje interesantna kulisa za poznate pariške kavane koje su okupljale umjetnike, intelektualce i filozofe prethodnog stoljeća. U izvedbi trija Samante Stell na flauti, Davida Kumparea na klarinetu i Sandra Vešligaja na klaviru, Večer francuske glazbe je naziv koncerta povodom obilježavanja 125. obljetnice rođenja Francisa Poulenca i Georgesa Aurica te 50. godišnjice smrti Dariusa Milhauda, članova francuske grupe Les Six koji su značajno utjecali na brojne skladatelje i utkali novi glazbeni smjer u dvadesetim godinama prošloga stoljeća. Na programu je izbor njihovih najznačajnijih djela.

Kako se bližimo proljeću i temperature rastu, tako i program ciklusa postaje temperamentniji. Za posljednje ovogodišnje putovanje organizatori su odabrali atraktivnu destinaciju na koju vodi Duo Loco, mezzosopranistica i violinistica Alice Hoffmann i harmonikaš Vladimir Gorup. Argentina, domovina tanga, iznjedrila je velikog kompozitora Astora Piazzollu čiji je glazbeni izričaj proširio ovaj specifičan ples po čitavom svijetu. To nije zaobišlo niti ovo dvoje osebujnih umjetnika koji u svojim vlastitim aranžmanima donose dašak argentinskog duha.

Koncert započinje u 19 sati, u dvorani ”Circolo” Zajednice talijana Grada Pule.

Ciklus Pulska klasična zima nastao je prošle godine iz potrebe da se kvalitetnim umjetničkim programom obogate zimski mjeseci, a na inicijativu pet udruga koje djeluju na području klasične glazbe: Udruge Disonanca, pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Organum Histriae, Istarske glazbene scene mladih te Udruge violinista. Ovogodišnji partneri su Arheološki muzej Istre, Zajednica Talijana Pula i Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula. Pokrovitelji su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule. Producent ciklusa je Diego Vitasović, voditeljica odnosa s javnošću Elena Roce, a umjetnički ravnatelj i izvršni producent Sandro Vešligaj.

Ulaz na sve koncerte je slobodan!

Za više informacija: pulskaklasicnazima@gmail.com

Facebook – Pulska klasična zima

lopov provlnik foto mup policija

Dvije pljačke na jugu Istre: Pokrali novac i nakit iz kuće, pa provalili u kladionicu

Foto KREG Galatea vrsar funtana

FUNTANA/VRSAR: Novi uspjesi Galateica. Dva zlata za Ianu Benčić