in

MARČANA daje 100.000 kuna udrugama i programima u kulturi

Marčana

Općina Marčana radi financiranja programa udruga tijekom 2022. godine raspisala je prvog dana veljače dva javna natječaja – za  financiranje programa i projekata u kulturi te za financiranje programa i projekata koje u pojedinim područjima koje provode udruge civilnog društva. Javni natječaji, zajedno s uputama za prijavitelje i potrebnim obrascima, zainteresirane udruge mogu pronaći na mrežnoj stranici Općine www.marcana.hr .

Rok za podnošenje prijava na oba natječaja je 3. ožujka 2022. godine.

Konkretno, natječajem će se dodijeliti ukupno 100.000 kuna za financijsku podršku programima i projektima u kulturi. Od toga za djelatnosti udruga građana na promicanju kulture 40.000 kuna, zatim za programe i projekte usmjerene razvoju kulturnog amaterizma osigurano je 30.000 kuna, a isto toliko za programe i projekte u kulturi usmjerene na rad s djecom i mladima.

Javne potrebe na promicanju kulture su programi, projekti i manifestacije koje su osmislile i koje će realizirati udruge civilnog društva u kulturi koje za cilj imaju promociju,

razvoj i očuvanje kulturne baštine i kulturnih aktivnosti općenito. Ovim oblikom potpore osigurava se trajnost i stabilnost rada udruga u kulturi koje djeluju na području Općine Marčana.

Javne potrebe u području kulturnog amaterizma odnose se na programe i projekte koji imaju za cilj njegovanje folklornog izričaja u plesu, sviranju i pjevanju, te interpretaciju

književnih djela za zavičajnom tematikom.

Javne potrebe u kulturi na radu s djecom i mladima su programi i projekti udruga civilnog društva koji su usmjereni na kulturu, i to prvenstveno projekti edukacije djece i mladih u području glazbenog izričaja (pjevanje i sviranje) i plesa.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je 5.000 kuna, a najveći iznos 30.000 kuna.

Foto TZ Vrsar

VRSAR: Općina ulaže 550 tisuća kuna u jačanje gospodarstva – Najviše ide za potpore poduzetnicima

policija nesreća ilustracija pixabay

TRAGEDIJA NA CESTI ŽMINJ-PAZIN: Jedna osoba poginula u trostrukom sudaru kod Lušetić Križa