in

Mjesec pripovijedanja u Centru za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja. Pogledajte program

E.S. Centar za nematerijalno baštinu Pićan - CENKI

U prostorijama Centra za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre u Pićnu povodom Svjetskog Dana pripovijedanja (20. 03.) tijekom ožujka održava se Mjesec pripovijedanja. Nakon programa Šćoriće s Pićonštine iz arhiva CENKI koji je bio održan u suradnji sa školom OŠ Vladimira Nazora Potpićan, Područnom školom Pićan i Sveta Katarina slijede programi za širu publiku.

Dana 13.03.2024. s početkom u 18 sati  na rasporedu je Ča delaš?, razgovor s fotografkinjom Ednom Strenja Jurcan, moderatorica će biti Rosanna Bubola.

Edna Strenja Jurcan rođena u Puli. Arhitektica, fotografkinja, voditeljica zborova i glazbenica. Promovira glazbeni repertoar na istrovenetskom i istriotskom narječju, te antifašističke i pjesme otpora. Živi u Puli. U sklopu Mjeseca pripovijedanja predstaviti će svoje radove i ćakulat na istromletačkom narječju.

Nadalje 21.03.2024. posjetitelje u CENKI-ju očekuje Večer od smiha  gdje će Anton Tone Rojnić pripovijedati Viceve i štorice od nikad. Program počinje u 18 sati, a moderator je Noel Šuran.

Anton Tone Rojnić rođen na Barbanštini u selu Petehi. Turistički djelatnik, strastveni lovac,  kantadur, izvrstan pripovjedač i veliki zaljubljenik u Istru. Živi u Bokordići. Govoriti će i zakantati po brbanski. 

Ulaz na događanja je slobodan.

ilustracija ljubav par vino pixabay

Radionica za parove u Zdravom gradu Poreč: Partnerstvo u naše doba vrlo je zahtjevan odnos

Foto Karate klub Finida Poreč

POREČ: Mali karatisti Finide uspješno položili za pojaseve