in

Noć muzeja u Poreču 1. veljače

Foto: Zavičajni muzej Poreštine

Inicijativa Hrvatskog muzejskog društva da svi muzeji u Hrvatskoj jednu noć u godini, uz slobodan ulaz, otvore svoja vrata svim zainteresiranim građanima, postala je vrijedna i vrlo dobro posjećena javna manifestacija. Zavičajni muzej Poreštine i ove je godine pripremio bogat program u Noći muzeja, koja će se održati u petak, 1. veljače, u Istarskoj sabornici od 18 do 23 sata, piše u priopćenju porečkog muzeja.

Tema 14. Noći muzeja je “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost”. Porečki muzej će zainteresiranoj publici predstaviti vlastita iskustva u primjeni digitalne tehnologije u radu svoje ustanove te svojim programima i novim idejama virtualno približiti muzejsku i vlastitu budućnost.

Porečka Noć muzeja započinje u 18 sati radionicom kreativnog recikliranja za djecu “Blago u srcu starog kompjutera” te večernjim obilaskom starogradske jezgre uz stručno vodstvo. Program se nastavlja u 19 sati prikazom palače Sinčić, sjedišta Muzeja, u virtualnoj stvarnosti. U 19.30 sati slijedi premijerno predstavljanje novog stalnog muzejskog postava u digitalnom obliku. U 20 sati na rasporedu je 3D prezentacija arheološkog lokaliteta Loron. Program se nastavlja u 20.30 predstavljanjem digitalizirane muzejske građe iz donacije Koritnik, odnosno u 21 sat predstavljanjem on-line kataloga “Dostupna prošlost”, prve muzejske virtualne zbirke. U 21.30 sati bit će dramska predstava “El sarto assassin” u izvedbi članova Društva prijatelja Giostre iz Poreča, a nakon toga slijedi druženje uz kuhano vino, čaj i kolače, sve do 23 sata. 

Ulaz je besplatan.

Zbog plana davanja koncesija na plaže “Volim Pulu” u utorak prosvjeduje na Forumu

Policija spriječila tragediju na Ipsilonu: usred noći pijan vozio neispravan auto bez svjetala