in

Zbog plana davanja koncesija na plaže “Volim Pulu” u utorak prosvjeduje na Forumu

Foto: Volim Pulu

Inicijativa građana “Volim Pulu” organizira prosvjed na Forumu 29. siječnja, uoči održavanja sjednice Gradskog vijeća Pule, na kojoj su ponovno na dnevnom redu planovi davanja pulskih plaža i nautičke luke Bunarina u koncesiju.

Kako je istaknuto u priopćenju, planovi su ostali u neizmjenjenom obliku, iako su tijekom savjetovanja s javnošću u Gradu Puli primili niz primjedbi u čak 427 e-mailova.  Po njima savjetovanje s građanima se uistinu provodi samo reda radi, tj. jer je “zakonska obveza”.

“Formalna pravila odlučivanja, koja bi trebala garantirati demokratičnost, u Puli se stalno izigravaju i služe samo kao paravan za samovolju i djelovanje u interesu koji nije javni. U svakom istinski demokratskom društvu za ovakvu bi se političku odluku tražile i dobivale ostavke. Apsurdno je i krajnje bezobrazno da nakon farse od javnog savjetovanja Grad Pula pokušava umiriti javnost obećavajući da će građani Pule imati priliku izjasniti se o svakom konkretnom prijedlogu koncesije za pojedinu lokaciju i uvjetima putem – javnog savjetovanja”, piše u priopćenju inicijative.

Građani su nezabilježenim angažmanom jasno pokazali da ne žele koncesije, što znači da onda ne žele niti odlučivati o tome kome će pripasti pojedina plaža i pod kojim uvjetima, piše još u priopćenju. Zato Inicijativa poziva građan(k)e Pule da svoje nezadovoljstvo korumpiranim sustavom vlasti pokažu na prosvjedu uoči sjednice Gradskog vijeća u utorak na Forumu.

NOVE BRIGE ZA HRVATSKI TURIZAM: Ima li Vlada plan za Brexit?

Noć muzeja u Poreču 1. veljače