in

NOVIGRAD: Kristijan Nemet izabran za prvog ravnatelja novog Centra za manifestacije i kulturu

Kristijan Nemet - Foto Tanja Kocijančić

Gradski su vijećnici na večerašnjoj sjednici bili složni i za prvog ravnatelja novoosnovanog Centra za manifestacije i kulturu Novigrad- Cittanova imenovali Kristijana Nemeta, bacc. oec., na mandat od četiri godine. Radni odnos startat će mu 1. siječnja 2022. godine. 

CMIK će djelovati u bivšem kinu, danas novoobnovljenom domu kulture koji je prije nekoliko dana i službeno otvoren. Jedna je to od najvažnijih investicija Grada Novigrada ove godine, teška 15 milijuna kuna. A prvi ravnatelj trenutno je još zaposlen u Gradu Novigradu gdje je zadužen za odnose s javnošću te kao voditelj projekata u Turističkoj zajednici.

Evo izjave Nemeta.

-Želio bih prije svega zahvaliti na imenovanju i ukazanom povjerenju, kako gradonačelniku tako i Gradskom vijeću. Svjestan sam kako će uloga prvog ravnatelja CMIK-a biti vrlo izazovnom i zahtjevnom, obzirom na činjenicu da je ustanova tek utemeljena i tek treba započeti s radom, da će se baviti organizacijom sadržaja kojih dobrim djelom u Novigradu dugi niz godina uopće nije bilo, da će započeti s korištenjem jednog praktično novog, još u tom obliku nekorištenog i neisprobanog prostora, a sve to u specifičnim okolnostima Covid pandemije. Dodatni izazov u toj ulozi predstavlja i činjenica kako su u obnovu i uređenje bivšeg kina uložena značajna sredstva iz gradskog proračuna, a nemala sredstva iz istog izvora osigurat će se i za rad CMIK-a odnosno provođenje aktivnosti za koje je osnovan, pa su očekivanja od budućeg (prvog) ravnatelja zasigurno velika. Svjestan sam toga, kao i mnogih drugih potencijalnih izazova, ali osobno sam spreman uloviti se s time u koštac i nadam se da ću u vremenu koje je pred nama opravdati očekivanja i povjerenje, komentirao je Nemet svoju novu funkciju.

Dodao je da, s druge strane u tome vidi i velike mogućnosti, potencijale i značajnu ulogu CMIK-a kao budućeg inicijatora i kreatora mnogih trenutno nedostajućih sadržaja u Novigradu – od kina i kazališta, preko raznih glazbeno-scenskih programa, do edukativnih i drugih programa.

-CMIK vidim i kao ustanovu koja će samostalno i u suradnji s drugim partnerima, svim relevantnim gradskim subjektima, osvježiti i obogatiti postojeće sadržaje i programe – od manifestacija do drugih projekata iz domene kulture, kulturnog amaterizma, kreativnog stvaralaštva i drugih aktivnosti u okviru slobodnog vremena i aktivnog društvenog života naših sugrađana. Važnu ulogu CMIK-a vidim i kao neku vrstu institucionalnog središta, spone koja će inicirati, koordinirati i operativno podržati intenzivniju suradnju i umrežavanje društvenih aktivnosti i sadržaja u našem gradu, kao i aktera odnosno kreatora tih aktivnosti. Želja mi je da svi mi udružimo snage i zajedno pružimo mogućnost što kvalitetnijeg i sadržajnijeg provođenja slobodnog vremena naših sugrađanki i sugrađana svih uzrasta, kao i gostiju našega grada, te da u što većoj mjeri ispunimo njihove kulturne i druge društvene potrebe i interese, istiaknuo je Kristijan Nemet.

I još par crtica iz njegove biografije.

Iza njega je 20 godina rada i iskustva u kulturi i manifestacijama: 7 godina radnog iskustva na organizaciji kulturno-obrazovnih programa bivšeg POU Novigrad (2000.-2007.), zatim 14 godina rada na organizaciji kulturnih, zabavnih i drugih manifestacija i programa kao koordinator aktivnosti kulturnog turizma, kasnije voditelj projekata, pri TZ-u (od 2008. do danas), a posljednjih 5 godina i kao viši referent za manifestacije, informiranje i kulturu u Gradu Novigradu. 

Također, više od 20 godina je u novinarstvu a od ove godine je i glavni urednik časopisa Bujštine. Među ostalim osmislio je, pokrenuo i 12-ak godina vodio najdugovječniju emisiju na NIT-u/TV Istri – Kultivator, emisiju o kulturi.  K tome, 10-ak godina ga slušamo i na HRT-ovom Radio Puli.

NOVIGRAD: Upute za podjelu darova Djeda Mraza 17. i 18. prosinca

Pirotehnika - Ilustracija MUP

MUP-ova akcija “Mir i dobro” – Od ove godine zabranjeno bacanje petardi