in

NOVIGRAD: Skupna izložba Boje cvijeća u izlogu galerije Agata

Članice i članovi novigradske likovne udruge Atelier Agata priredili su još jednu izložbu prilagođenu aktualnim epidemiološkim prilikama, te radove izložili u izlogu svoje galerije u Velikoj ulici, nadomak Velikog trga.

Riječ je o izložbi pod nazivom Boje cvijeća, koja je na slikarska platna donijela šarenilo cvijeća – makova, irisa, lavande, ruža, suncokreta, kala, buketa…, kroz razne tehnike i kompozicije. Na izložbi se svojim radovima predstavljaju: Karlo Bonačić, Zvijezdana Davanzo, Ester Diklić, Slavica Ezgeta, Maria Klarić, Zlata Katana M., Nevenka Kocijančić, Jasenka Korlević, Dunja Mazić, Lidija Rubeša i Slavica Oplanić. Izložba se može pogledati do 27. svibnja 2021.

Pored izložbe, tijekom travnja i svibnja u likovnoj udruzi Atelier Agata ističu još dvije aktivnosti. Članovi Karlo Bonačić, Maria Klarić, Slavica Ezgeta, Jasenka Korlević i Slavica Oplanić sudjelovali su na likovnoj online radionici pod nazivom Čarolija pejzaža u tehnici ulje na platnu. Radionica je održana 23. i 26. travnja putem mrežne platforme Zoom, a nastali radovi bili su predstavljeni online izložbom na Youtube-u (HSK radionica Čarolija pejzaža). Radionicu je organizirao Hrvatski sabor kulture, a vodila ju je akademska slikarica Olena Sokolovska.

Članovi udruge odazvali su se i pozivu udruge MedulinArta iz Medulina te donirali radove za humanitarnu aukciju od koje su sredstva bila namijenjena za Sigurnu kuću Istra, utočište za pomoć i podršku žrtvama obiteljskog nasilja i njihovoj djeci.

Istramt -foto marinela žiković

Stiže još kiše, za dijelove zemlje upaljen meteoalarm

TAR: Radionica Goethe Instituta za osmaše kao priprema za međunarodni ispit iz njemačkog jezika