in

TAR: Radionica Goethe Instituta za osmaše kao priprema za međunarodni ispit iz njemačkog jezika

U OŠ Tar-Vabriga održana je jučer radionica Goethe-Instituta „Fitnessstudio Deutsch“, koju su vodile Marina Bojanić i Vesna Pavletić iz Pule, te volonter njemačke UNESCO komisije Christian Dax. Sudjelovali su učenici 8.b razreda.

Pripremna radionica za međunarodno priznati ispit Goethe-Instituta Zertifikat Deutsch A1: Fit in Deutsch 1 u poznavanju njemačkog jezika učenike vodi na vrlo zabavan i kreativan način kroz elemente ispita. Rad je organiziran po postajama (tzv. Stationenlernen), na kojima se učenicima simuliraju svi dijelovi ispita – od razumijevanja slušanjem i čitanjem do govorenja i pisanja.  Ono što izrazito veseli kod ovakvih ispita je što učenici na vrlo životan i veseo način stječu dojam o onome što oni zaista mogu. A učenici 8.b razreda pokazali su da mogu zaista puno!

Iako učiteljica Danijela Mihić, koja predaje njemački u 8. razredu i koja je dogovorila održavanje ove radionice zbog mjere samoizolacije danas nije mogla biti na nastavi u školi u Taru, radionica se svejedno održala i izmamila osmijeh na lice svim sudionicima radionice. Voditeljice radionice Goethe-Instituta, Marina Bojanić i Vesna Pavletić pohvalile su učenike i njihovu spremnost na rad.

Uskoro u tarskoj školi mogu očekivati i održavanje ispita Zertifikat Deutsch A1: Fit in Deutsch 1 i Zertifikat Deutsch A2: Fit in Deutsch 2 kojima mogu pristupiti svi zainteresirani učenici osmih razreda naše škole, javili su iz škole.

NOVIGRAD: Skupna izložba Boje cvijeća u izlogu galerije Agata

Nova javna rasvjeta u Novoj Vasi, Žbandaju, Fuškulinu, Červaru i Stanciji Amoroso, uskoro u Baderni i Varvarima