in

Novigradska Lavanda na 15. Maši po starinski u Sv. Petru u Šumi

Foto Zbor Lavanda u Sv. Petru u Šumi

U sklopu održavanja 15. vjerske glazbene manifestacije „Maša po starinski“, koja se ove godine održala u studenom i prosincu, članice ženskog pjevačkog zbora Lavanda iz Novigrada nastupile su danas (11.12.2022.) u Svetom Petru u Šumi. Nakon održane mise u samostanu svetog Petra i Pavla, koju su vodili župnik Mato Kolak i Gvardian Jure, zborašice Lavande izvele su kraći koncert na kojem su se pod vodstvom dirigenta Branislava Ostojića brojnim domaćim vjernicima predstavili sa staroslavenskim pučkim pjesmama. S obzirom da je koncert bio u vrijeme održavanja Adventa, zborašice su izvele i nekoliko prigodnih božićnih pjesama.

Koncert zbora Lavande je održan i u sklopu skorašnje 30. obljetnice kada su se Pavlini na temelju dogovora Porečko-pulske biskupije i općine Pazin vratili iz Poljske i od tada vode župu i samostan sv. Petra.

Inače, to je bio zadnji po redu koncert u sklopu vjerske manifestacije Maša po starinski, koja predstavlja jedinstvenu etnomuzikološku glazbenu manifestaciju u nas, na kojoj nastupaju domaći i strani zborovi, vokalne skupine te narodni pjevači, izvodeći starocrkvene pučke pjesme. Ovogodišnju Mašu po starinski zaključila je Lavanda uspjelim koncertom za koji su nagrađeni velikim aplauzom prisutne publike.

Organizatori 15. Maše po starinski bili su Župa i Općina Sveti Petar u Šumi, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

Foto Hrvatska pošta

Pošta upozorava: “Nemojte odgovarati ni otvarati…”

Igor Gustini - Foto HDLU Istre

HDLU Istre: Ciklus predavanja „Edukacija mladih u području vizualne kulture“