in

Pošta upozorava: “Nemojte odgovarati ni otvarati…”

Foto Hrvatska pošta PR

Bliže nam se blagdani, što znači da mnogi od nas kupuju online i naručuju dostavu paketa na kućnu adresu. Tu situaciju dobro koriste i prevaranti, koji imaju sve inovativnije načine da dođu do tuđeg novca. Tako su se pojavili i prevaranti koji su počeli slati lažne SMS poruke i poveznice predstavljajući se kao Hrvatska pošta (HP). U lažnim porukama koje šalju korisnicima piše kako će njihov paket biti vraćen ako ga ne preuzmu te ih se upućuje na poveznicu kako bi saznali više informacija, upozoravaju iz ove tvrtke.

“Putem SMS poruka šire se lažne obavijesti s poveznicom u kojima se od korisnika traži uplata iznosa za isporuku pošiljke. Nemojte odgovarati na takve poruke ni otvarati poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažete riziku od krađe svojih podataka“, ističe HP.

Opisali su i kako prepoznati lažne poruke i obavijesti.

“Mogu se prepoznati po sumnjivoj i čudnoj e-adresi ili poveznici (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr), starom logu Hrvatske pošte te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici. Najveću sumnju svakako treba pobuditi ako na poveznici trebate unijeti podatke s bankovne kartice”, poručuju iz Hrvatsk pošte.

Izvor Dnevnik.hr

Zbor Lavanda iz Novigrada

Zborašice novigradske Lavande gostovale u Italiji

Foto Zbor Lavanda u Sv. Petru u Šumi

Novigradska Lavanda na 15. Maši po starinski u Sv. Petru u Šumi