in

Odgođen Sa(n)jam knjige u Istri

Foto: Sa(n)jam knjige u Istri

Odluka Nacionalnog stožera Civilne zaštite o obustavljanju svih sajmova te pogoršana epidemiološka situacija u Republici Hrvatskoj razlog su zbog kojeg je direkcija prinuđena odgoditi 26. Sajam knjiga i autora – Sa(n)jam knjige u Istri, čije je održavanje planirano u periodu od 5. do 13. prosinca. 

“Iako je ovogodišnje izdanje prilagođeno svim nedavno uvedenim epidemiološkim mjerama, svjesni rizika i odgovornosti za javno zdravlje odlučili smo održavanje Sajma prolongirati kako bismo sudionicima i sudionicama, ali prije svega publici, mogli pružiti ne samo sigurnost, već i užitak susreta čitatelja i čitateljica s knjigom, pisaca i spisateljica s onima kojima knjiga kao predmet nije odvojiva od autorske osobnosti i žive, razmijenjene riječi.

Vjerujemo da je ova, za nas teška odluka, donesena nakon što su pripremljeni i program i prodajni prostori, otisnuti katalozi i plakati, u ovom trenutku jedina moguća i sigurno najbolja. Sajam u Puli uvijek je krasila ne samo interakcija autora i autorica s publikom, već i sajamsko suživljavanje s duhom i ritmom grada, što je Pulu pretvaralo u prijestolnicu knjige i mjesto u kojem se autori i autorice osjećaju kao doma.

Odgoda, međutim, ne znači odustajanje: nespremni na kalkuliranje ili instant programe na online platformama, odabrali smo strpljenje, čvrsto vjerujući da ćemo, čim situacija postane povoljna za sve, imati isti, ako ne i bolji odaziv autora, ali i da ćemo moći pružiti još veći užitak našoj publici.

Pula nije pala, već se sprema za trijumf u ljepšim vremenima za sve! O novom datumu održavanja sajma knjiga i autora, javnost će biti pravodobno informirana”, napisala je direktorica sajma Magdalena Vodopija u priopćenju.

Vili Beroš: U utorak 2.900 novozaraženih, preminulo 75 osoba

amfetamini poreč digitalna vaga mup policija

Porečka policija uhitila talijanskog dilera amfetamina