in

Otvoren javni poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Poreča

Foto TZ Poreč

Pokreće se postupak imenovanja članova Kulturnog vijeća Grada Poreča koje se osniva radi kontinuiranog praćenja i razmatranja stanja u pojedinim područjima umjetničkog i kulturnog stvaralaštva, davanja prijedloga za poticanje umjetničkog i kulturnog razvitka i unaprjeđenja, predlaganja kulturnih politika, ciljeva i mjera za njihovo provođenje, stručnih podloga i mišljenja te obavljanja i drugih poslova sukladno Zakonu o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi.

Kulturna vijeća u svom radu stručno vrednuju i ocjenjuju programe i projekte prijavljene na javne pozive, predlažu kriterije vrednovanja programa i projekata, razmatraju mjere za poticanje i promicanje profesionalnog kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i kulturnog amaterizma u području svoje nadležnosti te predlažu mjere za njihovo unaprjeđenje i posebnu pozornost posvećuju promicanju lokalnog umjetničkog stvaralaštva u zemlji i inozemstvu.

Prijedlozi za članove s traženom dokumentacijom podnose se do 21. ožujka 2024. Sve potrebne informacije pronaći ćete na linku https://www.porec.hr/hr-hr/javni-poziv-za-predlaganje-clanova-kulturnog-vijeca-grada-poreca-parenzo

Foto Pučko otvoreno učilište Buje

BUJE: U petak predstavljanje knjige Ornelle Urpis „Mnogi životi – Priče o migracijama kroz vrijeme“

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Gradi se sustav oborinske odvodnje u Vergalu