in

Otvoreni “Tarska vrata i portuni” – skupna izložba članova Likovne udruge Poreč

Foto Likovna udruga Poreč

Likovna udruga Poreč otvorila je u ponedjeljak,18.prosinca 2023. izložbu naziva Tarska vrata i portuni, likovni projekt proveden uz potporu Općine Tar-Vabriga. Na otvaranju izložbe prisutnima se, osim predsjednice LUP-a Ester Diklić, obratila i predstavnica Općine Tar-Vabriga Meri Prenc.

Foto Likovna udruga Poreč
Foto Likovna udruga Poreč

Radi se o osmom  likovnom natječaju kojeg se svake godine provodi uz potporu Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega. Ovogodišnja tema likovnog natječaja su Tarska vrata i portuni.

Suradnja LUP-a s Općinom Tar-Vabriga započinje 2016. s prvom Izložbom ”Tore, Tore lipo šelo moje”,  nastavlja se u  2017. izložbom ”Val de Tore grande amore”. Potom su 2018. godine tema bile ”Tarske ulike” dok su se u 2019. godini autori pozabavili ”Amforama Lorona”. Onda je 2020. tema bila hrana Kuće tradicijske gastronomije „Degustazione“ , 2021. Santa Marina, a 2022. turističko naselje Lanterna.

I ove godine autori su radove izveli na svoj način i u individualno odabranoj tehnici. U likovnom natječaju sudjelovalo je 13 autora, članova Likovne udruge Poreč.

Predstavnici Općine Tar-Vabriga pomno su pogledali radove i ovaj put odabrali  rad u akrilu Fedore Zorić koji već na prvi pogled odaje da se radi vratima na  zadnjoj strani starog kaštela. Autorica je nagrađena vrijednim slikarskim materijalom, a ostali autori će po završetku izložbe svoje radove zadržati kao sjećanje na sudjelovanje u ovom projektu.

Nakon dodjele nagrade, VES Zajednice Talijana Labinci „Nigrignanum“  zapjevala je nekoliko prigodnih melodija. Uz mali domjenak druženje se nastavilo u veseloj atmosferi.

LUP zahvaljuje Općini Tar-Vabriga na potpori i već radi na osmišljavanju novog projekta nadajući se da će se na obostrano zadovoljstvo ostvariti. Izložba „Tarska vrata i portuni“ može se pogledati  radnim danom i subotom u radno vrijeme kluba umirovljenika Galija od 9 do 12 sati, prenijela nam je predsjednica LUP-a Ester Diklić.

Foto Košarkaški savez IStarske županije

Dan istarske košarke: Među nagrađenima Ivana Dojkić iz Poreča, Toni Perković iz Pule i mladi reprezentativci

Foto Grad Poreč

U Poreču prigodna blagdanska fešta Centra za inkluziju i podršku u zajednici