in

Ovaj tjedan počinju filmske radionice u sklopu 8. Poreč Doxa

Osmi Poreč Dox održat će se od 22. do 27. listopada. Bit će to tjedan dana izvrsnih dokumentaraca po izboru Đele Hadžiselimovića, off-program rezerviran za istarsku dokumentaristiku, dobra zabava i besplatne filmske radionice za kreativce svih uzrasta, što garantira bogatu filmska jesen u porečkom kinu.

U suradnji s Istarskom kulturnom agencijom (IKA) i Hrvatskim audiovizualnim centrom (HAVC) pripremljene su dvije besplatne filmske radionice koje se održavaju od 19. do 26. listopada, vodi ih Pulska filmska tvornica, a radovi polaznika predstavit će se u programu festivala. Mlađi uzrasti moći će se upoznati s čarobnim svijetom animacije, dok će nešto stariji realizirati vlastite filmove, od ideje do konačnog proizvoda. Požurite s prijavama, broj mjesta je ograničen!

Informacije i prijave na radionice, kao i službeni filmski program 8. Poreč Doxa, mogu se pronaći na web stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč www.poup.hr i Facebook eventu 8. Poreč Dox | Međunarodni festival dokumentarnog filma, gdje je objavljen kompletan raspored događanja.

Objavljujemo program za prvi dan, ponedjeljak 22. listopada:

18.30 sati – otvorenje festivala, moderator Đelo Hadžiselimović/ foaje kina

19 sati – koncert Techno Vikings/foaje kina
Ulaz na koncert je slobodan.

20 sati –  film PRIČA O CARRYJU GRANTU/Cary Grant, de l’autre côté du miroir , 2017.

21.20 sati – otvorenje izložbe fotografija Denisa Butorca „Homesick“/Mala galerija POUP-a (izložba ostaje otvorena do 27.10.2018., radno vrijeme galerije od 17 do 22)

22 sati – off program  film MESO, 2018./kinodvorana POUP-a
Ulaz je slobodan.

22.20 sati – afterDox party  Stephanie Prekali/DJ set (Hr)/caffe-bar Corner

Mjesec poduzetništva u Poreču: predavanja Marinele Dropulić Ružić i Anamarije Cicarelli

KBC Rijeka šalje apel darivateljima krvi, hitno trebaju krvne grupe A pozitivna (A+) i B pozitivna (B+)