in

Mjesec poduzetništva u Poreču: predavanja Marinele Dropulić Ružić i Anamarije Cicarelli

U sklopu manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču u programu su još dva predavanja ovog tjedna – u srijedu, 17. listopada, u Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju s početkom u 16.30 sati Marinela Dropulić Ružić iz Meraklisa održat će edukaciju na temu „Vaši potencijali za poduzetništvo“. Dan kasnije, 18. listopada, u Gradskoj knjižnici Poreč u 19 sati predavanje na temu ,,Od male iznajmljivačice do mikro poduzetnice godine” održat će  Anamarija Cicarelli, osnivačica tvrtke Interligo.

Edukacija o potencijalima za poduzetništvo

Stručni ste i kompetentni u onome što radite ali često se osjećate da „to ipak nije to?“ I stalno je prisutan onaj osjećaj da „nešto fali“ ili da „možete više?“ Znate li zašto je to tako? Jer PREFERENCIJE za određene aktivnosti i KOMPETENCIJE za njihovo obavljanje nisu isto! To znači da godinama, čak i cijeli život možemo raditi ono što nam uopće nije prirodno. Steknemo znanje, vještine, iskustvo…a opet nekako nezadovoljni. Zašto? Jer ono što radimo nije u skladu s našim umnim i emocionalnim preferencijama. A one nas određuju i zbog njih smo ono što jesmo. Ali dobra vijest je da ih možemo otkriti, a time i lakše mijenjati ono što želimo. A kako ih otkriti…o tome na edukaciji! Doc. dr. sc. Marinela Dropulić Ružić desetogodišnje znanstveno iskustvo u području turizma i upravljanja ljudskim potencijalima stavlja u funkciju razvoja pojedinca, organizacije, struke i društva. Vodila je i surađivala na domaćim i inozemnim projektima znanstvenog i stručnog karaktera te ima bogato iskustvo u provođenju istraživanja i analizi podataka.

O predavanju

U 2017. godini, kao poduzetnica koja najuspješnije vodi svoj mali tim, nagrađena je Anamarija Cicarelli. Tvrtka se u četiri godine etablirala kao vodeća tvrtka za razvoj i savjetovanje malih poduzetnika u turizmu. Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria te Institut za razvoj ženskog poduzetništva proglasili su Cicarelli najboljom hrvatskom mikropoduzetnicom u 2018. godini. Ona se, kao diplomirana ekonomistica nautičkog turizma, dugi niz godina bavila marketinškim poslovima u svim granama turizma, autorica je pet knjiga namijenjenih malim iznajmljivačima i vlasnicima obiteljskog smještaja, apartmana i kuća za odmor. Prije godinu dana pokrenula je časopis „Apartman Plus“ namijenjen upravo njima.

Neke od tema koje će poduzetnica predstaviti su budućnost obiteljskog smještaja i važnost obitelji u poduzetništvu, a odgovorit će se i na pitanja: Imate apartmane ili kuće za odmor? Želite privući još veći broj gostiju? Pitate se kako obitelj uključiti u razvoj svoga poslovanja? Trebate savjete i pomoć oko uređivanja i oglašavanja svojih smještajnih objekata?

Predavanja su besplatno, a mjesta ograničena. Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se na e-mail adresu: petra.malekovic-susnjic@porec.hr s naznakom naziva predavanja za koje se želi prijaviti i to na dan njegova održavanja do 10 sati.

Persuric i Kordic

Dva milijuna kuna za stipendije, prijevoz učenika i dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenika

Ovaj tjedan počinju filmske radionice u sklopu 8. Poreč Doxa