in

PAZIN: Izložba „Mirisi…boje…proljeće“ u LG galeriji

Foto Društvo likovnih stvaratelja Pazin

Tradicionalno obilježavajući 1. svibnja – Praznik rada i slaveći proljeće pazinski likovni amateri okupljeni u Društvo likovnih stvaratelja predstavili su svoje recentne radove na skupnoj izložbi prigodnog naziva „Mirisi…boje…proljeće“.

Foto Društvo likovnih stvaratelja Pazin
Foto Društvo likovnih stvaratelja Pazin

Svibanjska izložba jedna je od najdugovječnijih likovnih izložbi u Pazinu koja se organizira povodom Praznika rada, a njeni počeci sežu u daleke 80-e godine prošlog stoljeća kada je u sklopu Radničkog kulturno-umjetničkog društva formirana likovna grupa. Na samim počecima pazinski likovni entuzijasti izlagali su dva puta godišnje, povodom Praznika rada i Rujanskih svečanosti, istaknula je na otvorenju izložbe Nada Putinja, predsjednica udruge te dodala, kako danas udruga godišnje organizira 15-ak izložbi: samostalnih, skupnih, gostujućih i revijalnih, provodi razne projekte, tečajeve i radionice, a godišnje izložbene postave posjeti preko 4000 posjetitelja.

Ovogodišnja izložba „Mirisi…boje…proljeće“ donosi radove 19-ero članova udruge u raznim tehnikama i oblicima likovnog izražavanja odnosno primijenjene umjetnosti. Tako se osim slika rađenih uglavnom akrilom na platnu, mogu vidjeti i keramika, fotografija, drvorez, deqoupage, nakit, kukičane igračke i quilling tehnika rada s papirom.

Izložba „Mirisi…boje…proljeće“ u pazinskoj GL galeriji otvorena je za javnost sve do 14. svibnja, a može se razgledati radnim danom od 10-12 i 17-19 sati te subotom od 10 do 13 sati.

„Uživajte svim osjetilima“ poručuje u predgovoru kataloga izložbe, predsjednica DLS-a Nada Putinja.

Dario Brajković, tajnik udruge DLS Pazin

Ilustracija Pixabay voda špina

Bez vode 6. svibnja St. Vodopija

Klara Trošt Lesić - Foto Manuel Paljuh

VRSAR: Turistička zajednica ima novu direktoricu – Predstavljamo Klaru Trošt Lesić