in

Pobjednici PROFUTURE porečka slikarica Irena Greblo i Radoslav Putnik iz Pule

Profutura 2021. - Foto Učilište Poreč

U Istarskoj sabornici u Poreču otvorena je 14. Profutura, skupna izložba amaterskog likovnog stvaralaštva koja se može razgledati do 30. travnja.

Profutura 2021. – Foto Učilište Poreč

Porečka amaterska slikarica i diplomirana ekonomistica Irena Greblo dobitnica je nagrade publike na 14. skupnoj izložbi likovnih amatera Profutura Poreč, koja je otvorena prošlog četvrtka u Istarskoj sabornici. Prigodom svečanosti otvorenja posjetiteljima su podijeljeni glasački listići, nakon što je, prema ocjeni stručnog žirija, pobjednikom Profuture proglašen Radoslav Putnik iz Pule.

Irenine slike  “Haven’t gone – still watching at you” i „Beauty of the nature“ osvojile su simpatije publike. Nagradu i priznanje autoru uručit će ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Snježana Radetić. Irena ističe da je za radove posebno inspiriraju psihološke tematike a ples i likovna umjetnost su zanimacije kojima se bavi od malih nogu, prenosi nam Andi Bančić iz Porečkog otvorenog učilišta Poreč koji potpisuje organizaciju ove manifestacije.

Radoslav Putnik – Sjene u noći

Sponzor nagrade je tvrtka Istraalf  iz Poreča, a radi se o slikarskom štafelaju.

Na ovogodišnjoj Profuturi ukupno je izloženo 60-ak radova 29 prijavljenih autora, mahom iz Istre, Rijeke, Zagreba i Slavonije. Kao i prijašnjih godina tematski i stilski obuhvaćena su sva područja likovnog stvaralaštva, od portreta do apstraktnih motiva.

Radovi amatera izloženi u Istarskoj sabornici mogu se razgledati do 30. travnja, svakim danom osim nedjelje i praznika od od 16 do 20 sati.

Irena Greblo – Beauty of nature

Autori koji sudjeluju na Profuturi su Aliče Pištan, Anđelko Brkić, Ann Marie Jelena Golden, Darko Trojanović, Drago Filić, Đeni Armuš, Enis Žužić, Ermano Bančić, Irena Greblo, Ivan Blašković, Jasenka Korlević, Jelena Vojinović, Klaudio Katunar, Kristijan Ivančić, Kristinka Klarić, Loredana Bradaschia, Monika Stažić, Neda Morović Dugina, Nevia Cvitko, Radoslav Putnik, Sandra Žužić, Silvija Knežević, Slavica Ezgeta, Srđan Popović, Verica Malnar, Vesna Kovačević, Višnja Đukić, Zdenka Starčević i Željka Podobnik.

Ocjenjivački sud, u sastavu Tine Širec Džodan, Sebastijana Vojvode i Andija Bančića, odabrao je 29 izlagača za 14. Profuturu, a zatim i najbolji rad koji je nagrađen samostalnom izložbom u Maloj galeriji tijekom travnja 2022. godine.

Profutura 2021. – Foto Učilište Poreč
Rad Irene Greblo
Rad Radoslava Putnika
Profutura 2021. – Foto Učilište Poreč
Profutura 2021. – Foto Učilište Poreč
Profutura 2021. – Foto Učilište Poreč

Žena i muškarac ostali bez milijun kuna. Policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

Poziv na webinar: Umjetnost i kultura na području Alpe-Jadrana u doba pandemije koronavirusa