in

Poziv na webinar: Umjetnost i kultura na području Alpe-Jadrana u doba pandemije koronavirusa

Kriza uzrokovana virusom Covid-19, koja je iznenadila cijeli svijet, utjecala je na naš svakodnevni život na mnogo načina – regionalna kultura i umjetnost, gospodarstvo kao i socijalna sfera pretrpjeli su ogromna ograničenja zbog novonastale situacije, a što je rezultiralo slabljenjem pojedinih područja. Od najveće je važnosti, stoga, suzbiti posljedice krize u pojedinim regijama, što je i cilj pokretanja projekta Saveza Alpe-Jadran, čiji je član Istarska županija, pod nazivom “Kriza i njezini učinci – Promišljajmo, učimo i poboljšajmo”.

U okviru projekta, održat će se online panel rasprava o utjecaju krize na umjetnike, institucije i zaposlenike u kulturi na području članica Saveza Alpe-Jadran u srijedu, 21. travnja 2021. godine, s početkom u 10:00 sati.

Webinar organizira ‘Tematska koordinacijska točka (TCP) za umjetnost i kulturu’ Saveza Alpe-Jadran, koju vodi Ured Štajerske pokrajinske vlade, a na njemu će sudjelovati međunarodni stručnjaci.   

Kroz online raspravu sa zanimljivim sugovornicima pokušat će se odgovoriti na slijedeća pitanja: Kakva su iskustva imala različita područja pogođena raznim ograničenjima u radu tijekom krize te koji se zaključci mogu izvući na temelju tih iskustava?

Program događaja i podaci za prijavu dostupni su na poveznici: https://www.kultur.steiermark.at/cms/beitrag/12822264/162996157/

Pozivamo Vas da pratite događaj i putem live stream-a na https://www.facebook.com/events/271274957904388

Pobjednici PROFUTURE porečka slikarica Irena Greblo i Radoslav Putnik iz Pule

Loris Peršurić: Prioritet obnova ceste LaCop – Parens, međuzaobilaznica Gulići – OŠ Finida – M. Vlašića – Vukovarska i kanalizacija