in

Polaznici tečajeva crtanja i slikanja u Pazinu izlažu svoj „Svijet linija i boja“

Foto DLS Pazin

„Slikanje je poput igre“, rekla je Anita Pilat na otvorenju nove izložbe u galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin na kojoj svoje radove izlažu polaznici tečajeva crtanja i slikanja te dodala da i u slikanju kao i u igri treba poštivati određena pravila, ali važan su dio i sloboda, kreativnost i osobnost.

Foto DLS Pazin
Foto DLS Pazin

Pazinski likovnjaci već duži niz godina organiziraju tečaj crtanja za početnike te tečaj slikanja za one naprednije koji su svladali crtačke tehnike. Predsjednica DLS Pazin, Nada Putinja istaknula je zadovoljstvo što su ovogodišnji ciklus tečaja crtanja pohađali učenici, njih šestero, koji su prve crtačko-slikarske korake napravili na dječjim likovnim radionicama, također u organizaciji DLS-a te su  stasali za nova iskustva i nove izazove.

Foto DLS Pazin
Foto DLS Pazin

Anita Pilat, voditeljica tečajeva izrazila je veliko osobno zadovoljstvo rada s mladima, koji, prema njenim riječima rade i stvaraju puno spontanije od odraslih. Anita je okupljenoj publici predstavila sve izlagače, one mlađe kao i one iskusnije te se ukratko osvrnula na rad i stvaralaštvo svakog od njih naglasivši različitost koja je povezana s karakterom svakog od autora.

Izložba „Svijet linija i boja“ može se u pazinskoj LG galeriji razgledati do 2. srpnja radnim danom 10-12 i 18-20 sati te subotom 10-13 sati.

Autor: Za DLS Pazin Dario Brajković, tajnik udruge

Predstava o Carlotti Grisi u Vižinadi - Foto Slavko Ledić

Od Vižinade do vječnosti – Predstava o balerini Carlotti Grisi oduševila publiku

Štafete - Foto IBS

Vodnjanci Tian Baričević i Manuel Peršić osvojili naslove prvaka Istre