in

POREČ: Danas 6.3. počinje Zlatni zub s „Levan Beach hotelom“

Festival komedije i smijeha - Publika - Foto Pučko otvoreno učilište Poreč

17. ZLATNI ZUB, festival komedije i smijeha (5. – 21. 3. 2024.)

Omiljeni porečki kazališni festival tijekom tri tjedna donosi deset izvrsnih i raznolikih komedija.

utorak, 5. 3. u 20.00

LEVAN BEACH HOTEL

Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula

tekst: Michael i Susan Parker

prilagodba na ližnjansku čakavicu: Marilena Dužman

režija i prijevod teksta: Jasminko Balenović

uloge: Irena Tereza Prpić, Valter Roša, Linda Kliman, Romina Vitasović Lučić, Vini Jurčić, Dominik Dolenc, Luka Mihovilović

Već naslov komedije, s mjestom radnje u hotelu, ali ne bilo kakvom, već određenom i namjenskom hotelu za vjenčanja, na čakavskoj sceni, dovoljan je mamac za dolazak u kazalište. Nemoguće je i nepotrebno ukratko ispričati sve peripetije, zamjene, zabune, zavođenja i obrate koji se uporno događaju u predstavi. Zato predstavu valja gledati, u njoj uživati, razonoditi se, i naposljetku zrcalno prepoznati sebe, sve djeliće života kojima se smijemo i veselimo, a možda i pokupiti poneku ideju, eventualno rješenje za podnošljiviji i bolji život.

Jasminko Balenović 

srijeda, 6. 3. u 20.00

50 NIJANSI ZELENE

Scenopolis

režija: Tena Ružić

uloge: Igor Kondić, Anis Galijatović, Josipa Manjgotić, Ivan Raffaelli, Marino Lencović, Bojan Lakoš, Tena Ružić

Što biste napravili da na čuvanje dobijete misteriozan kovčeg koji nikako i nipošto ne smijete otvoriti? Nakon što dobro razmislite zašto ne i što sve može poći po zlu – otvorili biste ga, baš kao što su ga otvorili i glavni likovi Dado i Robi. Jednog dana njihovu dosadnu svakodnevicu poremeti Rale, atipičan kvartovski diler, i ostavlja im na čuvanje kovčeg tajnovita sadržaja. Iako zbunjeni i prestrašeni, znatiželja je jača od njih i oni kreću u avanturu života, a da se nisu ni pomaknuli dalje od kauča. 

ponedjeljak, 11. 3. u 20.00

UVIJEK ĆE NAM OSTATI LJUBAV

Teatar Rugantino

tekst: Miloš Radović

režija: Dario Harjaček

uloge: Jelena Miholjević, Dražen Čuček

Medo je inertan i šarmantan sredovječni sveučilišni profesor koji izbjegava odgovornosti i cinično gleda na sve što je ljudsko. Jelena je pak vesela i prpošna, bliža životu i običajima, i ona brakom odlučuje razbiti monotoniju njihove dugogodišnje veze. Medu hvata paničan strah pa predlaže da isprobaju brak u posljednjih pet minuta pred vjenčanje. Njih dvoje izmaštaju, zaigraju, predvide i odsanjaju svoje buduće godine, a gledatelji zaviruju u sve što sljedećih nekoliko desetljeća mogu donijeti.

Zlatni zub ujedno je i natjecanje u tome koja će predstava najbolje i najviše nasmijati publiku. Nakon odgledanih svih predstava dodjeljuju se nagrade: Zlatni zub za najbolju predstavu i Srebrni zub za drugoplasiranu. Stručni žiri za dodjelu nagrada je publika. Mjeri se pljesak nakon svake predstave, i to tzv. pljeskometrom koji mjeri jačinu i duljinu pljeska.

Cjelokupan program dostupan je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a možete ga pročitati i u našem prethodnom članku na linku:

policija traka mjesto nesreće

U Vabrigi ukrao građevinski materijal

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD obilježio 79. obljetnicu stradanja heroine Irme Benčić, njezina oca Antona i Antuna Ružića