in

POREČ: Monika Leskovar i Terezija Cukrov zatvaraju 59. Koncerte u Eufrazijani

Vrhunac za kraj sezone klasične glazbe uz domaće zvijezde

Koncerti u Eufrazijani ovoga će petka ispratiti sezonu ususret okrugloj, 60. obljetnici održavanja kao jednog od najstarijeg festivala klasične glazbe u Hrvatskoj. Uz tradicionalno održavanje petkom i vrsne klasične glazbe 11. rujna očekuje nas posljednji koncert 59. sezone. Njega će održati duo domaćih glazbenih zvijezda, violončelistica Monika Leskovar i pijanistica Terezija Cukrov.

Snažan ženski duo Leskovar-Cukrov može se podičiti izvanrednim obrazovanjem i iskustvom u nastupima diljem svijeta i s različitim vrhunskim glazbenicima. Monika Leskovar skrenula je na sebe pozornost još kao trinaestogodišnjakinja na Međunarodnom natjecanju Čajkovski u Japanu kao najmlađa pobjednica i otad ne prestaje oduševljavati javnost posvećenom virtuoznošću kao jedna od najcjenjenijih hrvatskih violončelistica. Porečku pijanisticu Tereziju Cukrov prestižni je New York Times ocijenio glazbenicom impresivne snage i samopouzdanja. Posljednjih nekoliko godina Cukrov svaku porečku sezonu klasične glazbe obogati nastupom pijanistice dostojne najvećih pozornica svijeta. Izvanredan duo Leskovar-Cukrov počastit će Poreč nastupom po drugi puta i time obilježiti 59. Koncerte u Eufrazijani.

Duo priprema izražajne i uvjerljive izvedbe Debussyjevih i Brahmsovih skladbi, uz posebnu pozornost posvećenu Beethovenovim djelima. Naime, tekuća je godina u znaku 250. obljetnice Beethovenova rođenja te će se u tom duhu ovoga petka u Eufrazijani izvesti i odabrana Treća sonata. Skladbe koje se pripremaju iz triju su različitih razdoblja te spadaju u najznačajnija djela violončelističkog repertoara.

Koncert počinje u 21 sat i dostupan je uz kupnju ulaznice po cijeni od 50 kuna na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta od 20 sati.

Za umirovljenike i djecu mlađu od 12 godina ulaz je besplatan.

POREČ: Monika Leskovar i Terezija Cukrov zatvaraju 59. Koncerte u Eufrazijani

Koncerti odvija u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, pod pokroviteljstvom Grada Poreča, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Istarske županije, Porečke i pulske biskupije te Župnog ureda Poreč, Turističke zajednice grada Poreča i Austrijskog kulturnog foruma, a pod sponzorstvom Damjanić vina te Pizzerije Dali.

TAR-VABRIGA: Uskoro podjela spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

TAR-VABRIGA: Uskoro podjela spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

VRSAR: Kiparska škola MONTRAKER zatvara vrata u subotu posebnim programom

VRSAR: Kiparska škola MONTRAKER zatvara vrata u subotu posebnim programom