in

TAR-VABRIGA: Uskoro podjela spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Porečka komunalna tvrtka Usluga izvijestila je građane i korisnike javne usluge sakupljanja otpada da od ponedjeljka, 14. rujna, nastavlja s podjelom spremnika za odvojeno sakupljanje otpada. Naime, Usluga kao davatelj usluge te Grad Poreč i općine Vrsar, Funtana i Tar prijavili su nabavu spremnika putem javnog poziva Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji ih i sufinancira.

Nakon što je završena podjela spremnika u Općini Vrsar, u 14. rujna kreće podjela u Općini Tar –  Vabriga dok će se daljnji plan dostave spremnika objaviti na web stranicama komunalne tvrtke.

Spremnici koji se dijele kapaciteta su 1.100 litara za odvojeno sakupljanje papira i plastike te su s obzirom na veličinu namijenjeni pravnim osobama i većim zajedničkim kućanstvima.

Budući da se prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost moraju ispuniti obveze dostave obvezatne dokumentacije iz Usluge ističu da je prilikom preuzimanja spremnika potrebno potpisati zapisnik o primopredaji.

Još jednom naglašavaju važnost odvojenog i pravilnog odlaganja otpada:

  • U spremnike za plastiku (žuti spremnici) ODLAŽE SE plastična i metalna ambalaža – boce od sokova, vode, šampona, deterdženata, tetrapak ambalaža, limenke, konzerve, metalni poklopci, čaše i posude mliječnih proizvoda i sl.  Sve što se odlaže mora biti čisto i isprano. U spremnike se NE ODLAŽU folije, vrećice i druga zaprljana ambalaža.
  • U spremnike za papir i karton (plavi spremnici ) ODLAŽE SE papir, novinski i uredski papir, časopisi, katalozi, bilježnice, kuverte, pisma te sva papirnata i kartonska ambalaža. NE ODLAŽE se zaprljani i zamašteni papir ili karton, korištene papirnate maramice, kuhinjski papir, kutije od pizze i sl.
  • U spremnike za staklo (zeleni spremnici ) ODLAŽE SE sva staklena ambalaža, a nikako se NE ODLAŽE porculan, keramika, prozorsko staklo i sl.

Sve ostale vrste otpada mogu se odložiti u reciklažnom dvorištu na adresi Garbina 10, Poreč kao i dobiti informaciju o odlaganju pojedinih vrsta otpada.

Dodatne informacije mogu se pronaći i na internet stranicama www.usluga.hr kao i na stranicama projekata informativno obrazovnih aktivnosti, www.ukoraksprirodom.eu  te www.projektotpad.eu.

Covid 19 zajam za obrtna sredstva za mikro, male i srednje poduzetnike

Ugostiteljima Istre i Kvarnera je dosta: Sutra zatvaraju lokale na sat vremena

POREČ: Monika Leskovar i Terezija Cukrov zatvaraju 59. Koncerte u Eufrazijani

POREČ: Monika Leskovar i Terezija Cukrov zatvaraju 59. Koncerte u Eufrazijani