in

POREČ – Otvorena prva izložba u korona-uvjetima: „Ima li umjetnosti nakon interneta?“

Foto Tanja Kocijančić

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč otvorena je danas, 4. svibnja, skupna izložba – tematski projekt pod nazivom „Ima li umjetnosti nakon interneta?“. Na izložbi je predstavljena grupa autora iz nekoliko hrvatskih društava likovnih umjetnika, koje je odabrao umjetnički savjet HDLUI po objavljenom natječaju.

Foto Tanja Kocijančić

Otvorenje izložbe bilo je planirano za 12. ožujka, no zbog nesretnih okolnosti oko eskalacije pandemije koronavirusa, otvaranje je odgođeno. S obzirom na novonastale okolnosti i popuštanje mjera, izložba je otvorena za javnost uz pridržavanje svih epidemioloških, higijenskih i mjera fizičkog distanciranja propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Izloženi su radovi raznih autora, a oni su Nataša Bezić, Tomislav Brajnović, Iva Džaja, Fulvio Juričić, Davor Kliman, Silvana Konjevoda, Milan Marin, Karlo Paliska, Denis Sardoz, Gorana Težak, Dražen Turković, Roberta Vilić i Ljiljana Vlačić.

Rad Tomislava Brajnovića proglašen je kao najbolji.

Ovaj tematski projekt otvoren je najprije u prosincu prošle godine u galeriji HDLUI u Puli. Tada je izlagalo 27 autora.

Foto Tanja Kocijančić

Autorica inicijalnog teksta pod nazivom „Ima li umjetnosti nakon interneta?“, te koncepta i likovnog postava bila je Iva Gašparić, dopredsjednica HDLU Istre.

Izložba u Maloj galeriji rezultat je suradnje Grada Poreča, porečkog Učilišta i HDLU-a Istre, a na njoj svoje radove izlaže 13 autora, nagrađenih na izložbi održanoj u Puli koji u ovom sastavu konkuriraju za Grand Prix Grada Poreča.

Žiri u sastavu Iva Gašparić, Roberta Weissman Nagy i Sebastijan Vojvoda bodovali su radove 13 autora.

Stručni žiri odabrao je kao pobjednički rad Tomislava Brajnovića.

Foto Tanja Kocijančić

Program je realiziran uz potporu Grada Pule, Upravnog odjela za kulturu Istarske Županije, Turističke zajednice Grada Pule, Grada Poreča, Turističke zajednice Poreča i Pučkog otvorenog učilišta Poreča.

Izložba se može razgledati do 15. lipnja svakim danom od 10 do 13 sati i od 16 do 20 sati, osim vikendom i blagdanima.

Broj posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u galeriji ograničen je na 4 osobe, daljnji ulasci mogući su tek kad jedan od posjetitelja izađe, tj. na jednoga posjetitelja koji izađe, jedan smije ući.
Osoblje galerije će prilikom interakcije s posjetiteljima koristiti zaštitne maske koje prekrivaju nos i usta te osiguravati razmak od najmanje dva metra prilikom međusobne komunikacije.
-Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju svih epidemioloških, higijenskih i mjera fizičkog distanciranja što ih je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, poručili su iz Učilišta.

Mlada djevojka vozila Ipsilonom u krivom smjeru

Bez vode 5. svibnja dio Vrsara i Poreča