in

POREČ: Počela 17. BOOKtiga – BOOKtižin, druženje s autorima, radionice i poznati književnici

Počela BOOKtiga - Foto Grad Poreč 2024.

Sedamnaesto izdanje popularnog međunarodnog sajma pročitanih knjiga Booktiga u organizaciji Gradske knjižnice Poreč danas je počelo na Trgu Matije Gupca u porečkoj starogradskoj jezgri, gdje će se odvijati do utorka 23 travnja, kada će se zaključiti na Noć knjige. Danas je u jutarnjim satima otvoren BOOKtižin, sajam pročitanih knjiga, na kojem svi ljubitelji pisane riječi mogu kupiti knjige po simboličnoj cijeni, a bit će otvoren svakodnevno do 19 sati.

Prvi gosti na sajmu jutros su bila su djeca iz porečkih dječjih vrtića koja su se družila uz pričaonicu Tate Slikovnice. Dobrodošlicu su im zaželjeli i sajam otvorili ravnateljica Gradske knjižnice Poreč Irides Zović i gradonačelnik Loris Peršurić.

Program se nastavlja i popodne, a večeras u 19 sati, održat će se dodjela Nagrade BOOKtiga ovogodišnjoj laureatkinji Olji Savičević Ivančević za njezin roman „Ljeta s Marijom”, koji je bio najčitaniji roman u istarskim knjižnicama u protekloj godini.
Program Booktige nastavlja se i sljedećih dana, a bit će tu i procjena knjiga, aukcija, književnih gostovanja, radionica kreativnog pisanja, pub kviz, škola iluminacije i puno zanimljivih druženja.

Počela BOOKtiga - Foto Grad Poreč 2024.
Počela BOOKtiga – Foto Grad Poreč 2024.

Cijeli program provjerite na linku: https://www.knjiznicaporec.hr/2024/04/dobrodosli-na-17-booktigu/

Ove godine organizatori su uputili i jednu izuzetnu pozivnicu – uz očitavanje QR koda na linku, nazvat će vas neki od najpopularnijih svjetskih i hrvatskih spisateljica i pisaca, te vam uz poziv pružiti i priliku da dobijete knjigu sa sajma. Pa tko bi takav poziv propustio?

Pokrovitelji manifestacije su: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Istarska županija, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost, Grad Poreč i Općina Vrsar, objavio je Grad Poreč.

Počela BOOKtiga - Foto Grad Poreč 2024.
Počela BOOKtiga – Foto Grad Poreč 2024.

Mali rukometaši iz OŠ Tar-Vabriga škola rukomet natjecanje anamarija kodnik circota

TAR: Medalja za male školske rukometaše na istarskom natjecanju

novigrad emil perced vino radionica

Radionica: Upoznali novigradska vina uz sommeliera Emila Perdeca i sljubili ih uz istarske sireve