in

POREČ: U bazilici koncert Kiare Janko i Eldara Saparayeva

U petak, 13. kolovoza, u 21 sat u Eufrazijevoj bazilici nastupaju ELDAR SAPARAYEV na violončelu i KIARA JANKO na harmonici.

Rodom iz Kazahstana violončelist Eldar Saparayev održava koncerte diljem svijeta, a odskočna daska u karijeri bila mu je osvojena prva nagrada na porečkom Međunarodnom violončelističkom natjecanju za mlade Antonio Janigro 2000. godine.

Mlada glazbenica Kiara Janko za svog je glazbenog školovanja osvojila više od 30 prvih nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima, od kojih se ističe Oskar znanja na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa. Tijekom školovanja usavršavala se i radila s poznatim svjetskim glazbenicima, a u upečatljivom duu sa Saparayevim u Eufrazijani izvodit će skladbe J. S. Bacha, A. Piazzolle i H. Wieniawskyja.

Koncerte u Eufrazijani krasi čistoća koncepta i ustrajnost u njegovoj izvedbi što već šest desetljeća odolijevaju vremenu i prilikama. Zbog svoje neprocjenjive ljepote, ali i izvrsne akustike prostora vrhunskim klasičnim glazbenicima Eufrazijeva bazilika jedna je od omiljenih svjetskih pozornica.
Koncerti u Eufrazijani na šezdesetu se obljetnicu održavanja diče titulom jednog od najstarijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, u stalnoj težnji u traganju za inovativnim pristupima.
Za rezervacije i kupnju karata:
https://rezervacije-poup.hr/details/124

Trg Degrassi ljeti - Foto Tanja Kocijančić

Vijeće u Vrsaru: Općina kupuje poslovni prostor u srcu starog grada

Supetarsko leto na placu – Film za djecu i Smotra narodne glazbe i plesa