in

POREČ: U Galiji je otvorena izložba ” Žena i ljubav” LUP-a i Agate

Foto Likovna udruga Poreč - Galija izložba

U galeriji Likovne udruge Poreč, Galiji, otvorena je u ponedjeljak 13. veljače prigodna izložba naziva ”Žena i ljubav”. Izložba je to koja povezuje Valentinovo – dan ljubavi i Dan žena koji uskoro dolazi. Radovi su nastali tijekom vikend radionica u novigradskoj udruzi ”Atelier Agata” pod vodstvom likovne pedagoginje iz Portoroža, Suzane Bertok. Radionicu su polazili članovi novigradske likovne udruge Atelier Agata.  Zanimljivo je da je dio članova ujedno i član Likovne udruge Poreč s kojom  izvrsno surađuju.  Izložba  nastalih radova je krajem prošle godine priređena u novigradskoj Villa Venezia gdje Agata trenutno djeluje.

Foto Likovna udruga Poreč - Galija izložba
Foto Likovna udruga Poreč – Galija izložba

Na otvaranju izložbe prisutne su pozdravile predsjednica Likovne udruge Poreč,  Ester Diklić i predsjednica novigradske udruge Slavica Oplanić. Obe predsjednice su izrazile želju i namjeru daljnje suradnje dviju prijateljskih udruga. Brojnoj publici obratila se i Suzana Bertok koja je nakon uvoda  svakom autoru dala da sam pročita, obrazloži ili otpjeva pjesmu uz svoj likovni rad, jer  radovi su imali svoju pjesmu, žene su imale svoju pjesmu.

Otvorenje je pjesmama o ljubavi i ženama  uveličala vokalna skupina Zajednice Talijana Labinci Nigrignanum pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić, nakon čega su se svi prisutni počastili i ugodno družili neko vrijeme.

Izložba se može  pogledati u radno vrijeme Kluba umirovljenika Galije, radnim danom i subotom od 9 do 12 sati. Nedjeljom i praznikom je zatvoreno, saznajemo od Ester Diklić.

Foto Likovna udruga Poreč - Galija izložba
Foto Likovna udruga Poreč – Galija izložba

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč - Otvorenje izložbe učeničkih radova

POREČ: Pogledajte izložbu fotografija Balotinih učenika

Foto Roberto Špelić

Umažanin Roberto Špelić u tri dana prohodao Istarski planinarski put