in

POREČ: U Galiji otvorena izložba “Moj Dubrovnik” Bistre Baice Semen

Otvorenje izložbe u Galiji - Foto LUP Poreč

U prisustvu brojnih prijatelja i ljubitelja umjetnosti otvorena je sinoć u Galiji, galeriji Likovne udruge Poreč, izložba akvarela Bistre Baice Semen. Umirovljena arhitektica, Dubrovčanka koja živi u Stuttgartu, a koja ima stan i u Poreču, svakih nekoliko godina publiku iznenadi brojnim radovima. Članica je Likovne udruge Poreč od 2007. godine i ovo joj je peta izložba u Poreču. Kao što je sama autorica naglasila, nakon umirovljenja posvetila se slikanju, ljubavi iz najranijeg djetinjstva, pa već sada priprema radove za izložbe koje želi ostvariti sljedeće godine.

Otvorenje izložbe u Galiji - Foto LUP Poreč
Otvorenje izložbe u Galiji – Foto LUP Poreč

Njena povezanost s rodnim Dubrovnikom, iako ga ne posjećuje onoliko koliko bi htjela, osjeća se i vidi u svim radovima, isto kao što se vidi da je arhitektica po zvanju jer su arhitektonski elementi jako izraženi. Svi radovi ove izložbe odnose se na dubrovačku kulturnu baštinu i arhitekturu koje Bistra vrlo rado slika.

Svečanu atmosferu pri otvaranju izložbe upotpunila je VES Zajednice Talijana Labinci – Nigrignanum prigodnim pjesmama te članica LUP-a Nevija Cvitko odabranim recitacijama.

-Izložba će biti otvorena do 1. listopada 2022. a radno vrijeme galerije je u jutarnjim satima dok radi Klub umirovljenika od 9 do 12 sati, a poslijepodne od 18 do 20 sati. Pozivamo vas da posjetite ovu zanimljivu izložbu, poruča je predsjednica LUP-a Ester Diklić.

Otvorenje izložbe u Galiji -
Otvorenje izložbe u Galiji – “Moj Dubrovnik” – Foto LUP

prometna nesreća policija očevid

Četiri ozlijeđena u nesreći između Tara i Poreča: Prešao na suprotnu stranu i udario u auto

Vrsar/Foto Tanja Kocijančić riva

VRSAR: Policija našla prevaranta koji je Nijemcu promijenio eure u reale!