in

POREČ: U LUP-u pogledajte izložbu „Portuni – Vrata“ novigradske Agate

Foto LUP Poreč

Likovna udruga Poreč održala je u ponedjeljak, 7. ožujka, redovnu skupštinu i pritom otvorila izložbu „Portuni – Vrata“ Likovne udruge Atelier Agata iz Novigrada.

Foto LUP Poreč slavica oplanić ester diklić
Foto LUP Poreč

Predsjednica Ester Diklić iznijela je kratko izvješće o radu i ostvarenim izložbama i akcijama udruge u 2021. te planovima za 2022.

Kao i sve ostale udruge u posljednje dvije godine druženje je bilo minimalno, ali su ipak ostvarene tri skupne izložbe i jedan likovni natječaj u vlastitom prostoru, a članovi su individualno sudjelovali na raznim ex tempore likovnim  natječajima.

Foto LUP Poreč izložba vrata portuni
Foto LUP Poreč

U listopadu je ostvarena gostujuća izložba radova „Čudesni svijet gljiva“ u galeriji prijateljske udruge Atelier Agata u Novigradu koju su posjetili i novigradski vrtići.

Ostvarena je i suradnja u projektu Kluba umirovljenika Galija povodom 100 godina rođenja Ede Murtića sudjelovanjem u predstavi i radionici  „Gdje je Edo“ za vrtićke i osnovnoškolske grupe. Na kraju projekta postavljena je izložba radova na temu galija gdje su, osim djece sudjelovali i članovi LUP-a.

Povodom Dana žena otvorena je izložba članova Likovne udruge Atelier Agata iz Novigrada. Budući da jedan dio članova Agate su i članovi Lupa, bila je to dobra prilika za ugostiti ovu prijateljsku udrugu. Izložba Portuni-Vrata nastala je prošle godine na završetku kratkog tečaja pod vodstvom likovne pedagoginje Suzane Bertok iz Slovenije gdje je većina autora koristila samo tri boje u izradi ovog rada. Ima tu portuna i vratiju iz cijele Istre, a originalnu virtualnu izložbu može se pogledati na linku objavljenom na FB stranicama Lup-a. Prisutne članove Lup i Atelier Agata pozdravila je i predsjednica novigradske udruge Slavica Oplanić koja je svima podijelila i grančicu mimoze.

Izložba je otvorena za građanstvo u vrijeme rada Kluba umirovljenika Galija, radnim danom i subotom od 9 do 12 sati  do kraja ovog mjeseca.

POREČ: U Vijeću gotovo 50% žena, na čelu skoro svih ustanova, odjela i tvrtki su – žene!

Učenici TUš-a Antona Štifanića Poreč pokazali izvrsno znanje njemačkog i engleskog jezika

Učenici TUŠ Antona Štifanića Poreč uspješni na natjecanjima iz stranih jezika