in

POREČ: U Vijeću gotovo 50% žena, na čelu skoro svih ustanova, odjela i tvrtki su – žene!

Sada već tradicionalni susret s gradskim vijećnicama, pročelnicama, ravnateljicama i direktoricama, koje gradonačelnik Poreča Loris Peršurić svake godine upriliči povodom Dana žena, ove je godine bio još i posebniji.

Naime, po prvi put vijećnice čine gotovo 50% sastava Gradskog vijeća, četiri od ukupno sedam gradskih pročelnika su žene, dok su na čelu ukupno 15 od 19 gradskih ustanova i tvrtki upravo – žene! Upravo je to razlog zbog koje je Poreč poseban i drugačiji, rekao je gradonačelnik. – Često govorimo kako upravo na rukovodećim pozicijama nema dovoljno žena, a Poreč dokazuje da to ne mora biti tako. I zato sam ponosan, jer u svima vama imam odlične i pouzdane suradnice koje rade za zajedničko dobro naših sugrađanki i sugrađana. Zahvaljujem se svima vama, ali svim svojim sugrađankama, koje predanim i odgovornim radom omogućujete da naš grad iz godine u godinu postaje jedno bolje mjesto za život.

Na prijemu su se okupile gradske pročelnice Nataša Simonelli, Vesna Kordić, Tatjana Matošević i Morena Mičetić Fabić, ujedno i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč, ravnateljice OŠ Poreč Marija Mufić Santin, TOŠ Bernardo Parentin Ester Zarli, Umjetničke škole Sanjica Sara Radetić, Dječjeg vrtića Radost Divna Radola, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Poreč Snježana Radetić i  Dječjeg vrtića Paperino Nataša Musizza, iz Doma za starije i nemoćne i trgovačkog društva Dom Poreč Sandra Čakić Kuhar, ravnateljice Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš, Gradske knjižnice Irides Zović, Zavičajnog muzeja Poreštine Elena Uljančić, direktorica poduzeća Parentium Gordana Lalić i poduzeća Stan Nadija Mendica, te gradska vijećnica Marina Zelenika Majić. Uz njih, tu su gradske vijećnice Nensi Beato Baturić, Gordana Šušljik, Azra Brođanac, Michela Bravar Kovačić, Ljiljana Sinanović i Karla Žužić, te ravnateljica OŠ Finida Anita Sijerković Radin, koje su bile službeno odsutne. 

Prisutne su zahvalile na prijemu i znaku pažnje, iako je komunikacija praktično svakodnevna, a suradnja vrlo dobra. Naglasile su važnost podrške koju ostvaruju u radu s gradskom upravom i gradonačelnikom, pogotovo u izazovnijim situacijama i projektima koji kreću iz ničega i stvaraju nešto novo za grad.

Izvor Grad Poreč

Foto Aminess Novigrad

NOVIGRAD: Poznata tvrtka zaposlenicama daje slobodan dan na Međunarodni dan žena

Foto LUP Poreč

POREČ: U LUP-u pogledajte izložbu „Portuni – Vrata“ novigradske Agate