in

POREČ: Učilište objavilo foto i literarni natječaj. Fotkajte skulpture i pišite o svom gradu!

Majčina igra - Foto POU Poreč

U okviru festivala Ekolo 5, koji će se održati u svibnju, Pučko otvoreno učilište Poreč raspisuje dva natječaja koja za cilj imaju valorizaciju i obogaćivanje ture skulptura moderne i suvremene umjetnosti u Poreču – natječaj za najbolju fotografiju i natječaj za najbolju priču. Najboljim radovima dodijelit će se vrijedne nagrade.

Foto POU Poreč
Foto POU Poreč

Djela najvažnijih suvremenih kipara postavljana su u javni prostor 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća inicijativom tadašnje Riviere, Turističke zajednice i Grada Poreča. Valorizacija ture skulptura započela je 2019. festivalom Okolo, pretečom današnjeg Ekola, koji promišlja grad tematizirajući ga kroz kulturu i umjetnost.

Popis, imena i položaj 11 skulptura moderne i suvremene umjetnosti na karti grada možete pronaći na internetskoj stranici Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

FOTONATJEČAJ

Pronađite moderne i suvremene skulpture po Poreču, fotografirajte ih i prijavite se na fotonatječaj skulptura koji raspisuje Pučko otvoreno učilište Poreč u suradnji s Turističkom zajednicom grada Poreča.

Uvjeti prijave na fotonatječaj: Svaki sudionik natječaja mora poslati po najviše tri (3) fotografije najmanje triju (3) različitih skulptura. Fotografije moraju biti autorske i pri prijavi ne smiju prelaziti veličinu od 500 kb.

Pristigle fotografije pregledat će prosudbeni odbor te će odabrati tri najbolje fotografije. Autore najboljih fotografija očekuju vrijedne nagrade (1. mjesto – 300 €, 2. mjesto – 200 €, 3. mjesto – 100 €).

Fotografije se šalju digitalno na adresu e-pošte prijave.poup@gmail.com najkasnije do 28. travnja 2023. U naslovu poruke potrebno je napisati FOTONATJEČAJ SKULPTURA, a u tekstu poruke navesti ime i prezime te broj telefona autora fotografija.

Organizator natječaja zadržava pravo korištenja nagrađenih fotografija, uz obavezno navođenje imena autora, za potrebe objava na internetu i tiska povezanih sa skulpturama.

Ostale fotografije pristigle na natječaj neće se koristiti bez prethodne obavijesti i dopuštenja autora.

Majčina igra - Foto POU Poreč
Majčina igra – Foto POU Poreč

LITERARNI NATJEČAJ

Prijavite se na literarni natječaj skulptura i pridonesite pričama svoga grada! Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi od 15 do 95 godina koji imaju prebivalište na području Poreštine.

 Uvjeti prijave na literarni natječaj:

  1. tekst (kratka priča, pjesma, pjesma u prozi, biografski zapis, esej) mora biti izvoran i neobjavljen;
  2. tema je slobodna, jedini je uvjet kroz tekst provući motiv jedne od 11 skulptura moderne ili suvremene umjetnosti u Poreču (kao glavni ili sporedni motiv).
  3. tekst ne smije biti dulji od četiri (4) kartice (najviše 7200 slovnih mjesta s razmacima, font Times New Roman, veličina 12, prored 1,5 ili 2);
  4. tekst može biti pisan književnim jezikom (hrvatskim ili talijanskim) ili narječjem;
  5. autori se natječu s jednim radom u kategoriji;
  6. tekst treba potpisati šifrom (riječ i godina rođenja); dokument poslati u formatu .doc ili .docx. U zasebnom dokumentu, a u istoj poruci poslati razrješenje šifre i priložiti osobne podatke: ime i prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona, adresa e-pošte, šifra.

Radovi se dostavljaju u digitalnom obliku na adresu prijave.poup@gmail.com, a rok predaje tekstova je 28. travnja 2023. godine

Najbolje radove odabrat će članovi prosudbenog odbora. Autore najboljih radova očekuju vrijedne nagrade, a uz dopuštenje nagrađenih autora radovi mogu biti objavljeni na internetskoj stranici Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Gabriele i Tina s nagradama iz Londona - Foto Tanja Kocijančić

Mala craft pivovara Castellana iz KAŠTELIRA osvojila tri medalje na natjecanju London Beer Competition

Radari u Istri u četvrtak 13. travnja 2023.