in

Porečki dramski studio Čin čin u srijedu poziva na premijeru nove predstave

Dramski studio Čin čin Poreč

Dramski studio Čin, čin izvodi Probu 37

U kazališnoj sezoni 2023./2024. porečki dramski studio Čin, čin, uz već postojeću stalnu trupu, okupio je i nove članove te i ove godine producirao novu predstavu. Premijera predstave Proba 37 održat će se u srijedu, 12. lipnja u kazalištu Poreč s početkom u 20 sati.

Nakon 40-ak odrađenih proba u trajanju od po 3 sata članovi dramskog studija, popularno zvani Činčinovci, odigrat će Probu 37. Pod vodstvom voditelja studija i redatelja Davida Belasa i Valtera Roše te pod mentorstvom Vesne Stilinović, desetoro će glumaca Poreču predstaviti rezultate svog cjelogodišnjeg rada i učenja. Po prvi puta publika će imati privilegiju promatrati što se to događa na tim probama i što one zapravo znače članovima ovoga studija, koji aktivno djeluje od 2018. godine.

Anna Bosykh, Damir Šehić, Dario Filipović, David Belas, Katja Zec, Lukrecija Skolan, Suzana Rupenović, Tea Šimičić, Tom Ivankovich i Valter Roša izvode predstavu koja se poigrava s percepcijom doživljaja igre glumaca i gledatelja. Svi sudionici uronjeni su u metaigru iz koje se ne mogu izbaviti, barem ne toliko dugo dokle igra to ne dopusti. Ustaljeni kazališni žanrovi i predvidljivi načini pričanja priče ovdje su stavljeni pod oštro, radno svjetlo reflektora i gotovo su u potpunosti narušeni.  

Znakovitog naziva Proba, ova predstava nagovještava gledateljima da su aktivno prisutni cijelo vrijeme trajanja predstave i da promatraju glumce u igri, pitajući se: „Gledamo li glumce kako se pripremaju za predstavu ili ovo zaista jest predstava?“, “Što je uopće predstava?”.

Sva se ova pitanja postavljaju u sasvim neopterećenoj atmosferi, uživajući u promatranju specifične probe neposredno pred premijeru predstave. Uvid u održavanje probe pruža i izniman prikaz posebne vrste rada koji dovodi u pitanje i percepciju zajednice o kompleksnosti i svrhovitosti umjetničkoga posla uopće.

Ulaznice za predstavu dostupne su na internetskom rezervacijskom sustavu www.rezervacije-poup.hr ili na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Poreč jedan sat prije početka predstave.

Foto Klub ritmičko sportske gimnastike Poreč na natjecanju u Vrsaru

Porečke gimnastičarke u Vrsaru osvojile niz medalja na istarskom prvenstvu

Foto Grad Poreč

BADERNA: Uređuje se dom na Rušnjaku