in

Porečki Harmonikaški orkestar osvojio I. nagradu na hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

Foto Umjetnička škola Poreč - Ilustracija

U četvrtak, 2. ožujka,  u koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč održalo se61. hrvatsko natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa – županijsko natjecanje u disciplini Harmonikaški orkestar – I. kategorija. Porečku školu predstavljali su učenici velikog harmonikaškog orkestra pod vodstvom dirigentice i učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić. Orkestar se natjecao u I. kategoriji (osnovna glazbena škola).

U harmonikaškom orkestru nastupaju učenici harmonike: Martina Bošnjak, Diego Damijan, Adrian Deković, Ajdin Džafić, Ivano Ivetić, Emili Jurcan, Leo Jurković, Eva Korlević, Impreza Legović, Ellen Leporiz, Armin Mešić i Laura Velenik.

Učenici su svojim nastupom osvojili I. nagradu (95,33 bodova) i tako se plasirali na sudjelovanje na državnom natjecanju koje će se održati u travnju.

Harmonikaški orkestar nastupao je u koncertnoj dvorani koju su ispunili roditelji, prijatelji, bivši članovi harmonikaškog orkestra, učitelji koji su svojim dolaskom podržali orkestar. Publika je bila oduševljena napretkom, muziciranjem i skladom harmonikaškog orkestra.

Natjecatelje je ocjenjivao ocjenjivački sud u sastavu renomiranih pedagoga i glazbenika: Matija Fortuna (predsjednik), Marjan Krajna i Nenad Merle, a natjecanje je podržao i otvorio glavni tajnik Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga Josip Burjan.

Foto Grad Poreč

Poreština spremna za protupožarnu sezonu – Vatrogasci odrađuju veliki broj intervencija

NE KORISTI FOTKU Rovinj 8.3.2023. Photo: Srećko Niketić/PIXSELL

Počelo rušenje bespravnih objekata u Istri. Prvi na udaru Rovinj