in

Porečki Lionsi organiziraju likovni natječaj za istarske učenike

Ilustracija

Porečki Lionsi i ove godine poziva učenike srednjih i osnovnih škola iz cijele Istre da sudjeluju u likovnom natječaju, četvrtom po redu, čiji je organizator i pokrovitelj Lions Club Poreč. Otvoren je od danas, 15. siječnja, pa do 1. ožujka, a po njegovom završetku organizirat će se zajednička izložba svih nagrađenih učenika.
Želja Lionsa je da ovim natječajem doprinesu unapređenju likovne kulture, kreativnog izražaja mladih, njihovog aktivnog učešća u kulturnom životu sredine, prijateljstva između gradova i rada humanitarnih organizacija.
Ove godine u natječaju sudjeluju učenici iz 12 istarskih škola.

I ove godine Lionsi će dodijeliti  učenicima šest nagrada u vrijednosti od  ukupno 2.600 kuna, saznajemo od predsjednice ove organizacije
Snježana Gutbier – Vidović koja je naglasila da ove godine natječaj nosi naziv “Boje proljeća”.
-Tako se ovaj put direktno posvećujemo bojama i to bojama proljeća koje se svaki put nanovo rađa pred nama nakon hladne i uspavane zime. „Boje proljeća“ automatski bude asocijacije na bogatstvo kolorita, buđenje, svježinu, rađanje, rast, radoznalost, energičnost, pokret i razvitak. One su pozitivne, inspirativne, nježne, sočne, pune novih mogućnosti i ljepote.
Želja Lionsa  je da učenici u slici pokažu svoju osobnu viziju i doživljaj “Boja proljeća“ u svijetu koji ih okružuje, naglasila je predsjednica.

Prijave na natječaj učenici mogu dobiti u tajništvu svoje škole ili na Facebook stranici Lions kluba Poreč.

Pazin: Je li netko vidio crvenu Alfu koja je oborila djevojku na pješačkom prijelazu?

Gorivo danas opet poskupjelo – i to ne malo