in

Predstavljanje zbirke napjeva i glazbala “Sliku mile Istre naše”

Gradska knjižnica Pazin poziva danas, 22. siječnja, u 18.30 sati na predstavljanje zbirke napjeva i glazbala istarsko-primorskog folklora „Sliku mile Istre naše“ autora Miloša Pernića, Branka Pernića i Nikole Lovrinića.

Zbirka napjeva i glazbala objavljena je u izdanju nakladničke kuće Alfa iz Zagreba te služi kao pomoćno nastavno sredstvo u glazbenoj kulturi. Na 60 stranica stručna zajednica, ali i zaljubljenici u istarsku i primorsku glazbu upoznaju jedan segment folklora kojeg su vrijedni autori prikupili i obradili u ovoj zbirci. Osim notnih zapisa za napjeve, zbirka donosi i notne zapise instrumentalne folklorne glazbe i istarskih plesova za različita glazbala i sastave. Sve ovo autori su prikupljali godinama i uključivali u svoj obrazovni rad njegujući zavičajni izričaj. Vjerujemo da bi materijala bilo i za još jednu zbirku te da je ovo samo početak pa da ćemo uskoro biti bogatiji za još koju publikaciju posvećenu tradicijskoj glazbi.

-U svijetu brzih promjena, dinamičnog načina života treba zastati, osluhnuti ono „naše od starine“ kad se kantalo i svirilo uz ognjišće da se ne zabi. Zato hvala autorima što njeguju zavičajnost i još jednom Vas pozivamo na predstavljanje zbirke „Sliku mile Istre naše“. Forši se zasviri i zakanta, najavili su iz pazinske knjižnice.

Amsterdamska koalicija: Nasilje, šovinizam i mržnja postali su hrvatski brend

tarska vala 2019

EKSPERIMENT U TARSKOJ VALI ZBOG EUROPSKE UNIJE: U ribarskim mrežama samo strijelka, predatorica koja tamani ciple