in

RAZLISTAJ SE u porečkoj knjižnici – U Mjesecu hrvatske knjige evo tko može dobiti besplatno članstvo

Razlistaj se! moto je ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, a u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Ova nacionalna manifestacija posvećena je prije svega knjizi, a već 25 godina održava se od 15. listopada do 15. studenog. To je razdoblje kada se nastoji intenzivnije govoriti o knjizi i čitanju, ali i knjižnicama kao mjestima javnog i slobodnog pristupa.

Gradska knjižnica Poreč pridružila se slavlju i razlistala se po svim vrtićima Poreštine. U suradnji sa stručnim osobljem i odgojiteljicama svih vrtićkih skupina, na stotine mališana dobilo je svoje članske iskaznice i započelo svoja putovanja u zemlju priča.

Naime, u Knjižnici je članstvo besplatno za svu djecu do 7. godine života te za osobe s invaliditetom, a popust na godišnju članarinu mogu ostvariti učenici, redovni studenti i umirovljenici. Sve o upisima i uvjetima posudbe možete pročitati na internetskoj stranici porečke knjižnice: https://www.knjiznicaporec.hr/vodic-za-korisnike/upisi-i-posudba/.

Uz redovnu posudbu knjiga iz knjižnog fonda, zaljubljenicima u čitanje na raspolaganju je još uvijek bogata ponuda s BOOKtižina, sajma rabljenih knjiga u prostoru matičnog odjela, svakodnevno od 8 do 19 sati i subotom od 9 do 13 sati, sve do 15. studenoga. Knjige se prodaju po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a svaka od njih vodi vas na nova putovanja.

Osim uobičajenih putovanja kroz posudbu knjiga, Knjižnica svoje korisnike i sve one koji će to tek postati dariva s jednom  destinacijom iznenađenja. Radujemo se svakoj pristigloj e-razglednici s pozdravima s najljepših mjesta na koje su ljubitelje čitanja odvele darovane rabljene knjige, a neke od njih možete pogledati na FB stranici Gradske knjižnice Poreč, priopćeno je iz ove gradske ustanove.

Kod Baderne, Pazina i Buja čak 4 naleta na divljač!

Testiranje na Covid/Foto Grad Zagreb

Danas počela brza testiranja, objavljeno kako se i gdje naručiti te koja im je cijena