in

Danas počela brza testiranja, objavljeno kako se i gdje naručiti te koja im je cijena

Testiranje na Covid/Foto Grad Zagreb

“Ako ćemo se pridržavati mjera, kroz tri do četiri tjedna ćemo imati manje brojke nego posljednjih dana, ali danas nema razloga očekivati manje brojke od jučerašnjih”, zaključila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a prim. dr. sc Marija Bubaš.

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prim. dr. sc Marija Bubaš u emisiji “Dobro jutro Hrvatska” na HRT-u komentirala je testiranja brzim testovima koja započinju danas. Kazala je kako su antigenska testiranja brza, ali da ljudi koji će se testirati neće vidjeti nikakvu razliku. Dodala je kako će njima biti uzet uzorak kao i do sada provedbom PCR testa te će rezultat dobiti na mail.

Bubaš je kazala da se za testiranje u Rockefellerovoj 2, odnosno u HZJZ-u, moraju naručiti online. Naglasila je da će liječnici odlučiti na temelju simptoma bolesti kome će se raditi brzi testovi, a koje osobe će ići na klasično testiranje PCR testom. Dodala je kako će se svi negativni nalazi antigenskog testiranja ponoviti uzimanjem uzorka klasičnim  PCR testom.

Cijena testa oko 100 kuna

Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a rekla je da se cijena testiranja brzim testom kreće oko sto kuna. “U ovom času ne znam točan iznos, ali on će se saznati tijekom dana”, istaknula je.

Testiranje brzim antigenskog testom moći će se obaviti u Rockefellerovoj, a kroz koji dan i u Štamparu. U određenim zdravstvenim sustavima i određenim okolnostima ti testovi nisu novost, rade se već u KB-u Sveti Duh te Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici i u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, kazala je Bubaš.Bubaš je kazala kako sve osobe koje dolaze na testiranje trebaju se pridržavati epidemioloških mjera te trebaju odgovorno i iskreno odgovarati na pitanja. “Ako ćemo se pridržavati mjera, kroz tri do četiri tjedna ćemo imati manje brojke nego posljednjih dana, ali danas nema razloga očekivati manje brojke od jučerašnjih”, zaključila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a prim. dr. sc Marija Bubaš.

Izvor Poslovni.hr

RAZLISTAJ SE u porečkoj knjižnici – U Mjesecu hrvatske knjige evo tko može dobiti besplatno članstvo

KAŠTELIR: Proračun bogatiji za 500.000 kuna, donesen UPU za Škatone