in

SNJEŽANA VIDOVIĆ izložbu “Moje putovanje Istrom” otvorila u Beču

Moje putovanje Istrom – samostalna izložba i knjiga

Od 7. prosinca galerija BURN-IN u Beču i hrvatska umjetnica Snježana Vidović vode ljubitelje umjetnosti na prekrasno putovanje i pokazuju vrlo autentičan, izvanredno složen pogled na prirodni svijet arhipelaga na izložbi „Moje putovanje Istrom”. Prvi put i ekskluzivno u svijetu u suvremenoj galeriji BURN-IN u Beču prikazano je 20 slika ulja na platnu, djelomično velikog formata. Ovom izložbom umjetnica, svjesna tradicije, dokazuje svoje empatično, izvrsno razumijevanje prirode i postaje autentični ambasador dobro poznatog i voljenog kraja.

Istoimena knjiga, objavljena u ljeto 2020. godine, poziva na slikovito i duhovno putovanje ovom  čarobnom zemljom. Prvobitno je premijera izložbe bila planirana u Istri, kao i putujuća izložba u nekoliko europskih metropola. Zbog korone, ti su se planovi zasad morali staviti na čekanje. BURN-IN je tim više zadovoljan što se izložba može održati u Beču.

Culture counts – Kultura je bitna! Ova se poruka kao lajtmotiv provlači kroz UNESCO-ov kulturni program. Zaštita i očuvanje kulturne baštine, očuvanje i promicanje kulturne raznolikosti i dijalog među kulturama među glavnim su zadaćama ove svjetski djelujuće organizacije.

Sa Snježanom Vidović BURN-IN je 2019. godine pronašao umjetnicu koja je zahvaljujući svom dugogodišnjem stvaranju radila upravo na ovom sučelju za stvaranje identiteta. Njezini su radovi od početka uvjeravali snažnom karizmom i najvišom kvalitetom. Gledajući radove, odmah možete osjetiti „susrete sa suštinom Istre“, koje kustosica Nataly Schorr opisuje u knjizi „Moje putovanje Istrom“, objavljenoj 2020. godine. Predstavljenim radovima Vidović razvija prekrasan, izuzetno osjetljiv dijalog koji prikazuje njenu novu domovinu u klasičnom ruhu, bez ikakvog uljepšavanja. Veličanstvene, ali dijelom i ošte scene omogućavaju gledatelju da prepozna beskrajne aspekte ljudi, kulture i krajolika.

To podcrtava i ponuda tečaja slikanja u Istri koju Vidović nudi u svom ateljeu i u prirodi u blizini Perca. U svibnju 2019. „Malen in Istrien“ postao je dio EU projekta I-Archeo.S u Poreču.

Zajedno s dugogodišnjom humanitarnom predanošću regiji Vidović je jedan od apsolutnih pionira u očuvanju kulturne baštine, u skladu s UNESCO-om. Izložba u galeriji BURN-IN u Beču produžit će se do kraja siječnja 2021. godine.

https://burn-in.at//de/news/meine-reise-durch-istrien

BUZET: Migrantica rodila u šumi na granici između Hrvatske i Slovenije

Korona covid maska maskice zaštitne

Nacionalni stožer: Imamo 1.595 novih slučajeva na 9.088 testiranih, preminula 71 osoba