in

Starta porečka BOOKTIGA: Festival pročitanih knjiga čeka vas u srcu staroga grada

BOOKtiga – međunarodni festival pročitanih knjiga, u organizaciji Gradske knjižnice Poreč, održat će se, po četrnaesti put, od 8. do 11. rujna 2021. godine u parku Matije Gupca.

Festival započinje sutra, u srijedu, 8. rujna, na Međunarodni dan pismenosti, u 10 sati otvaranjem BOOKtižina, sajma pročitanih knjiga, kada će svi ljubitelji pisane riječi moći kupiti knjige po simboličnoj cijeni. Prihodi od prodaje knjiga na sajmu BOOKtižin i ove će se godine usmjeriti na nove projekte porečke knjižnice, koja ovim sajmom neumorno okuplja zaljubljenike u ovakav oblik popularizacije knjige i čitanja. Sva prikupljena novčana sredstva s prodajnog sajma knjižnica će utrošiti na realizaciju novog izdanja iz serije slikovnica o Slovku Maraforku.

Sajam će biti otvoren svakodnevno od 10 do 19 sati. Bogatu ponudu rabljenih knjiga upotpunit će i zanimljiva ponuda antikvarijata te programski dio Festivala kroz književna druženja s renomiranim imenima hrvatske kulturne scene.

Potaknuti neizvjesnošću oko održavanja prošlogodišnjeg sajma BOOKtižin, a jednako tako i odgodom ovogodišnjeg, koji je trebao biti održan u travnju, i Gradska knjižnica Poreč uhvatila se u koštac s vremenom i epidemiološkim prilikama i osigurala da knjige iz fonda prodajnog sajma stignu do vašeg kućnog praga. 

Stoga će, u ovogodišnjem izdanju BOOKtige, 8. rujna u 10 sati, na Međunarodni dan pismenosti, Gradska knjižnica Poreč otvoriti webBOOKtižin na kojem ćete imati priliku razgledati dio ponude rabljenih knjiga te ih kupiti po simboličnoj cijeni od 10 kuna.

Ova nova knjižnična usluga porečke knjižnice održat će se i nakon završetka BOOKtige, kako bi knjige uvijek bile dostupne brojnim zainteresiranim čitačima. Internetska prodaja rabljenih knjiga kontinuirano će se obogaćivati novim naslovima tijekom cijele godine, a dostupna će biti na www.knjiznicaporec.hr

Puno je dobrih razloga da (u)čitate ovogodišnji program, da posjetite starogradsku jezgru, razgledate ponudu i odaberete naslove iz književnosti, romane na stranim jezicima, literaturu za djecu, stručnu građu, stripove, enciklopedije i rječnike te se informirate o svim događanjima koja slijede u danima dobrih knjiga.

Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, da koriste maske i održavaju potreban razmak, a na prilazima parku bit će postavljena sredstva za dezinfekciju ruku. Budimo odgovorni!

vrtić radost poreč

POREČ: Javni poziv za roditelje djece koja su obvezna upisati program predškole

POREČ: U listopadu kreće podjela individualnih spremnika za selektirani otpad