in

Startala web stranica Sretne priče – istarski projekt čitanja korisnicima domova za starije i nemoćne

Na Dan hrvatskih knjižnica predstavljena je internetstranica Sretne priče, zajednički projekt gradskih knjižnica Istre i krunainicijative pružanja socijalno-inkluzivnih knjižničnih usluga korisnicima ištićenicima domova za starije i nemoćne osobe u Istarskoj županiji.

Sve je započelo još 2016. godine na inicijativu Gradske knjižnice Poreč i ravnateljice Irides Zović, kada se u suradnji sa Studiom Sonda iz Vižinaderodila ideja o promociji sajma Booktiga na način da se u nju uključe štićenici domova.

Danas, dvije godine kasnije, teško je prebrojati sve volontere i priče koje su pročitaneu domovima, a službeno je osposobljena i internet stranica.

Istarske narodne knjižnice, na putu od lokalne inicijative do županijskog projekta, ujedinjuju se na jedinstvenom digitalnom portalu. To su, uz porečku biblioteku još i Gradska knjižnica Umag, Gradska knjižnica Novigrad, Gradska knjižnica „Matija Vlačić Ilirik“, Rovinj, Gradska knjižnica Pazin, Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Gradska knjižnica Labin, Gradska knjižnica Buje te Narodna knjižnica Buzet.

Stranica je dostupna na www.sretneprice.com i facebook stranici Sretne Priče Knjižnice Poreč.

Istarski vinari sudjelovali na Merano Wine Festivalu

Cijene goriva su danas pale