in

SV. PETAR U ŠUMI ugostio 55. smotru narodne glazbe i plesa

Općina Sv. Petar u Šumi bila je proteklog vikenda domaćin 55. Smotre narodne glazbe i plesa Istre. Podizanjem zastave te uz Mantinjadu u subotu je na Placu otvorena, a zatim i održana najveća fešta istrijanskih kanti, sopnje i plesa.

U programu se predstavilo 7 hrvatskih kulturno-umjetničkih društava i 2 predstavnika talijanske nacionalne manjine, svirci i kantaduri iz cile Istre. Kantaduri su kantali, sopci svirili na pučka glazbala, a plesarini prebirali u balunu i plesali druge plese.

U ime domaćina pozdrav dobrodošlice uputio je načelnik Mario Bratulić, a Smotru je otvorio pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica. Na smotri je bio nazočan i saborski zastupnik Anton Kliman.

Organizatori manifestacije uz Općinu bili su još i Savez folklornih društava Istarske županije, Odbor smotre narodne glazbe i plesa Istre, SAKUD Pula i Folklorno društvo „Pazin“. Smotra se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije te Općine Sveti Petar u Šumi.

MOMJAN: Koncert Still life iz Barcelone kod kaštela – Rezervirajte svoje mjesto

Povlači se i ovaj proizvod, predstavlja ozbiljan rizik