in

Tamara Obrovac Quartet otvara 29. sezonu Jazza u lapidariju u Poreču

Tamara Obrovac - Foto POU poreč

U srijedu, 3. srpnja od 21 sat u lapidariju Zavičajnoga muzeja Poreštine koncert održava Tamara Obrovac Quartet i time otvara središnju sezonu 29. Jazza u lapidariju, omiljenog porečkog ljetnog i glazbenog festivala. U sastavu najpoznatije i najuspješnije istarske jazz pjevačice, skladateljice i kantautorice Tamare Obrovac, pijanista Matije Dedića, kontrabasista Žige Goloba i bubnjara Krunoslava Levačića, kvartet će predstaviti album Nuvola

Albumom Nuvola Tamara Obrovac Quartet obilježio je 25 godina postojanja i zajedničkog muziciranja, a dodijeljene su mu tri nagrade Porin: za najbolji jazz album, za najbolju jazz kompoziciju te za najbolju jazz izvedbu.

Nuvola je Tamarin trinaesti autorski album, treći koji je ostvarila sa svojim kvartetom, a sadrži nove Tamarine skladbe kojima ostaje vjerna spoju Istre i jazza, a koje ovaj sastav sjajnih glazbenika izvodi s radošću muziciranja ostvarenu kroz neomeđenu slobodu izričaja, virtuozno muziciranje, humor i improvizaciju, što je od samih početaka svojstveno svim glazbenicima kvarteta.

Sedam autorskih kompozicija okupljeno je na tome albumu: od uvodne Na nebu postelja, preko skladbe La nuvola (Oblak) po kojoj je album dobio ime, zatim Zatancaj, Dvi divojke i Niki drugi svit, sve do zaključnih Oče moj te Kovarskih litanija. Autorica svih skladbi i tekstova na Nuvoli je Tamara Obrovac, osim stihova u skladbama La nuvola i Kovarske litanije kojima je autor ugledni istarski pjesnik, inače Tamarin redoviti suradnik, Daniel Načinović. Ulaznice za koncert Tamara Obrovac Quarteta u lapidariju dostupne su na internetskom rezervacijskom sustavu www.rezervacije-poup.hr ili na ulazu u lapidarij jedan sat prije početka koncerta.

nova vas silvija knežević

U porečkoj Novoj Vasi otvorene kreativne radionice za djecu i odrasle „Radost stvaranja“

Foto Tanja Kocijančić tar

U Taru kino pod zvijezdama: Uživajte 3.7. u avanturama nevjerojatnog Maksima