in

TAR: Koncert zbora San Martino i vokalista Salone s božićnom porukom mira i radosti

Zbor San Martino/Foto Matej Damijanić
Foto Matej Damijanić

Crkva Sv. Martina u Taru ugostila je sinoć tradicionalni božićni koncert na kojem su publiku na glazbeno putovanje poveli domaći mješoviti zbor San Martino Zajednice Talijana „Giovanni Palma“ i gosti iz Solina – vokalisti Salone.

Bio je to koncert najljepših božićnih pjesama. Na početku je svima dobrodošlicu zaželjela u ime domaćina Roberta Stojnić, predsjednica Zajednice Talijana „Giovanni Palma“ iz Tara, podsjetivši da se radi o tradicionalnom godišnjem susretu s kojim se želi svim sumještanima i gostima poslati božićna poruka mira i radosti.

U goste su ovog puta pozvali Solinjane pod ravnanjem umjetničkog voditelja Mirka Jankova. Oni su kao kulturno umjetničko udruženje osnovani 1974. godine u Solinu i orijentirani su na izvođenje pučkih napjeva dalmatinskog podneblja, crkvenih popijevki i dalmatinskih klapskih pjesama. Njihov koncertni program obuhvaća, dakako, i kompozicije suvremenih skladatelja duhovnog i svjetovnog karaktera skladane na autohtonim melosnim korijenima i tradiciji iz gotovo svih razdoblja. Publici u Taru otpjevali su brojne poznate skladbe, poput Oče naš, Radujte se, narodi, Tiha noć, Veseli se, Majko Božja, Ave Maris Stella i niz drugih.

Nastupio je potom i domaći mješoviti zbor San Martino, čiji su članovi čuvari glazbene tarske baštine i to pod ravnanjem maestre Lolite Njegovan čiji je repertoar prvo brojao samo tradicijske pjesme, a s godinama su ga upotpunili skladbama od renesanse do suvremenih skladatelja.

San Martino je svojim sugrađanima priuštio glazbeni ugođaj s najljepšim božićnim pjesmama. Bile su to poznate skladbe Tu scendi dalle stelle, The First Nowel, In notte placida, Narodi nam se i Gloria in Excelsis Deo.

Foto Matej Damijanić

Sportska zajednica usvojila budžet za 2020. – Novi član Ski klub Poreč

ADVENT POREČ: Jovanotti tribute band, Mia Dimšić, Adventska utrka, lutrija Društva invalida i još puno toga