in

TAR/POREČ: LUP otvorio izložbu DEGUSTAZIONE – Najbolji rad “Srdele”

Slavica Oplanić i Ester Diklić

Likovna udruga Poreč otvorila je izložbu Degustazione, likovni projekt proveden uz potporu Općine Tar-Vabriga. Otvaranje nije bilo s uobičajenim predstavljanjem izložbe publici i autorima zbog epidemiološke situacije, već je ovaj put snimljena virtualna izložba koju se može pogledati na FB stranici LUP – Likovna udruga Poreč.

Ovogodišnja izložba je posebna iz tri razloga. Radi se o petom likovnom natječaju kojeg se svake godine provodi uz potporu Općine Tar-Vabriga. Drugi je razlog što je LUP 5. studenog navršio 15 godina postojanja i djelovanja.
Treći razlog, ne manje važan, proslava je Sv. Maura, zaštitnika grada Poreča u kojoj članovi aktivno sudjeluju već 14 godina, što humanitarnim akcijama što izložbama koje obogaćuju program manifestacija u gradu povodom ove proslave.
Ovogodišnja tema likovnog natječaja je hrana, bilo to u vidu voća, povrća, gotovih jela, slatkiša – sve ono što se može kušati i u tarskoj Kući tradicijske gastronomije naziva upravo kao i ove izložbe ”DEGUSTAZIONE”.
Suradnja LUP s Općinom Tar-Vabriga započinje 2016. s prvom Izložbom ”Tore, Tore lipo šelo moje”.
Nastavilo se godinu dana kasnije s izložbom ”Val de Tore grande amore”, u 2018. tema je bila ” Tarske ulike” a prošle, 2019., autori su se pozabavili ”Amforama Lorona”.
I ove godine autori su radove izveli na svoj način i u individualno odabranoj tehnici kao što su fotografija, akril, ulje, kombinirane tehnike i akvarel.
Predstavnici općine Tar-Vabriga pomno su pogledali radove i odabrali rad u akrilu autorice Slavice Oplanić ”Srdele”.

Autorica je bogato nagrađena slikarskim materijalom kao što su platna, akrilne boje, kistovi. Ostali će po završetku izložbe svoje radove uzeti kao sjećanje na sudjelovanje u ovom projektu.
LUP zahvaljuje Općini Tar-Vabriga na potpori i već radi na osmišljavanju novog projekta nadajući se da će se na obostrano zadovoljstvo ostvariti. Sigurni su da će sljedeći put druženje biti uz slike, domjenak, muziku, publiku i autore koji su ovog puta zbog predostrožnosti izostali.
LUP zahvaljuje i dijelu vokalne etno skupine Nigrignanum koja djeluje pri ZT Labinci pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić. Oni su i ovaj put, u korona-uvjetima, popratili snimanje virtualne izložbe’.
Izložba Degustazione može se individualno pogledati radnim danom u radno vrijeme Kluba umirovljenika Galija od 9 do 12 sati, javila je predsjednica LUP-a Ester Diklić.

Kako je bilo na korona-otvaranju izložbe pogledajte u videu:

POREČ: Institut za poljoprivredu i turizam obilježio 145 godina postojanja

U Istri ove godine skoro 200 kaznenih djela povrede djetetovih prava