in

U čast 30. rođendanu Općine Vižinada otvorena izložba ArSacra s 15 najboljih radova

Foto Zajednica Talijana Vižinada

Jučer je u Vižinadi, u crkvi Sv. Ivana, otvorena izložba „Ex tempore – ArSacra“ povodom proslave 30. obljetnice osnivanja  Općine Vižinada i 16. godišnjice održavanja ovog likovnog natječaja u organizaciji ovdašnje Zajednice Talijana. Na izložbi su sva nagrađena djela, nastala od 2008. do 2022.

O izložbi je govorio Marino Baldini, povjesničar umjetnosti, potom predsjednica ZT-a Neda Šainčić Pilato, te načelnik Marko Ferenac, koji je izložbu i službeno otvorio.

Foto Zajednica Talijana Vižinada - Ferenac, Šainčić Pilato i Baldini
Foto Zajednica Talijana Vižinada – Ferenac, Šainčić Pilato i Baldini

Izložba će biti otvorena za posjetitelje svaki dan od 23. do 30. rujna od 10 do 12 sati. Iznimno će se u nedjelju 24. rujna moći razgledati od 13 do 15 sati, a 30. rujna od 14 do 18 sati.

U početku, 2008. godine ovu je manifestaciju organizirala Općina Vižinada, a od 2014. godine organizaciju i pokroviteljstvo preuzima Zajednica Talijana kada, povremeno, poprima i međunarodni karakter. Na ovogodišnjoj izložbi predstavljena su pobjednička djela 15 izdanja, kao i djela ostalih umjetnika koji su doprinijeli uspješnosti ove manifestacije.

Foto di Anja da Pixabay violonce punja šaka kriminal

Istarska policija privela 7 maloljetnika – počinitelje vršnjačkog nasilja

Foto POU Buje sitar koncert

U Bujama u nedjelju koncert za oproštaj od ljeta – Nastupa Australac Dougal Hallowes