in

U Bujama u nedjelju koncert za oproštaj od ljeta – Nastupa Australac Dougal Hallowes

Foto POU Buje

NEDJELJA 24. rujna 2023 u 15 sati – Spomen groblje Sv.Martina Buje – Ulaz je besplatan. GOODBY SUMMER SITAR CONCERT – Dougal Hallowes – Sitar koncert u znaku oproštaja od ljeta

Dougal je započeo svoju glazbenu avanturu kao basist u rock bendovima na sydneyskoj sceni tijekom ranih 90-ih. Nakon preseljenja u London 1996. godine i kratkog angažmana u australskom psihodeličnom bendu OM, pridružio se Tribal Driftu i proveo ostatak desetljeća svirajući diljem svijeta. U Tribal Driftu svirao je Cyrung, jedan od pionira didgeridooa u Goi tijekom 80-ih godina, zaslužan za unos ovog instrumenta u svijet trance glazbe ranih 90-ih godina.

Godine 2003., Dougal je postao osnivački član australskog benda Loonaloop, gdje je obavljao ulogu tekstopisca i basista na njihova prva tri albuma, te je aktivno sudjelovao na brojnim koncertima uživo.

Putovanje sa sitarom započelo je 2005. godine poklonom iz Indije. Taj sitar ostao je u svojoj kutiji sve do 2015. godine, kada je Dougal upoznao sitar gurua Darshana Kumarija, učitelja u Amsterdamu, i počeo upoznati instrument. Nastavio je svoje putovanje uz mađarskog sitar gurua Szabija Totha te polako počeo svoju glazbu donositi publici.

Podržao je nizozemski bend My Baby koristeći sitar i didgeridoo kao “uvodnu glazbu” na njihovoj Shamanaid turneji 2016./17., a polako je stekao samopouzdanje da proširi tih prvih 10 minuta u potpuno glazbeno iskustvo.

U 2022. i 2023. godini, Dougal je nastupao na Ambyss pozornici na Ozora Festivalu s dvije jutarnje izvedbe, prelazeći od akustičnog do elektroničkog zvuka. Ideja je odvesti slušatelja na putovanje kroz glazbu i istražiti čaroban zvuk sitara, objavilo je Pučko otvoreno učilište Buje.

Foto Zajednica Talijana Vižinada

U čast 30. rođendanu Općine Vižinada otvorena izložba ArSacra s 15 najboljih radova

Naslovnica knjige Nikole Borića

U Umagu predavanje Nikole Borića i promocija knjige „Šuma je moj dom“