in

U knjižnici predavanje Marije Mogorović Crljenko: “Ljubav i/ili brak u srednjem i ranom novom vijeku”

Foto Gradska knjižnica i čitaonica Pula

Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli obilježava 30. godišnjicu osnutka ciklusom javnih predavanja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, u kojem će profesori Odsjeka izlagati o temama kojima se bave u svom znanstvenom i nastavnom radu..

Prvo u nizu, predavanje naslovljeno Ljubav i/ili brak u srednjem i ranom novom vijeku održat će Marija Mogorović Crljenko u četvrtak, 7. ožujka 2024. u 18 sati u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

U svom će predavanju Marija Mogorović Crljenko govoriti o braku i ljubavi u tom povijesnom razdoblju. Osvrnut će se na etape, mjesto, vrijeme, izvršitelje obreda, ceremonije i položaj žene prilikom sklapanja braka. Govorit će o braku u prezentu i futuru, pretpostavljenom braku i njegovim sličnostima s današnjim bračnim (izvanbračnim) vezama te u kojim se segmentima danas vraćamo srednjovjekovnim načinima sklapanja braka.

Organizator ovog ciklusa obljetničkih predavanja je Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a Gradska knjižnica i čitaonica Pula je suorganizator.

pula centar knjižnica riva
Foto Gradska knjižnica i čitaonica Pula

Foto OŠ Tar-Vabriga

Učenici OŠ Tar-Vabriga na županijskoj smotri Lidrano – Predstavili se Ekološkom pričom i autorskim monologom

Foto Adaoaalves za Pixabay - Ilustracija harmonika

Počinju Dani harmonike u Poreču: Ne propustite ove koncerte